Jorge Lorenzo coechipier cu Marc Marquez la Repsol Honda din 2019

Jorge Lorenzo coechipier cu Marc Marquez la Repsol Honda din 2019

Lorenzo şi Honda au bătut palma pe un contract de o durată de doi ani, începând cu sezonul 2019 de MotoGP astfel formând un adevărat dream team împreună cu Marc Marquez.

După ce recent Honda a dezvăluit faptul că renunţă la serviciile lui Dani Pedrosa odată cu încheierea actualului contract anul acesta, echipa japoneză dă o lovitură de imagine şi anunţă semnarea unui contract de doi ani cu fostul campion mondial Jorge Lorenzo. Valoarea acestui contract este estimat undeva la 4 mil. de euro pe an.

Lorenzo a câştigat 3 titluri mondiale la clasa MotoGP, toate cu Yamaha, ulterior având însă un sezon foarte slab alături de echipa Ducati anul trecut. Mutarea aceasta vine chiar după prima victorie a spaniolului, una dominantă cu Ducati în Italia duminica trecută.  Chiar şi aşa, Jorge a avut un sezon mediocru, fiind surclasat de coechipierul său Andrea Dovizioso şi în acest an.

Înainte ca această mutare să se fi materializat, Lorenzo a purtat negocieri şi cu Yamaha pentru un loc în 2019. Johan Zarco a ales KTM, Dovizioso a prelungit contractul cu Ducati. Se pare însă că această echipă satelit pentru Yamaha sponsorizată de Petronas şi Monster se poate încă realiza, dar fără Jorge Lorenzo.