FIA adaugă o a treia zonă DRS pe circuitul din Montreal înainte de cursa de duminică

FIA adaugă o a treia zonă DRS pe circuitul din Montreal înainte de cursa de duminică

Pentru a încuraja depășirile, oficialii FIA au decis să adauge o a treia zonă DRS pe circuit, aspru criticat în trecut pentru lipsa de spectacol din timpul cursei.

Circuitul canadian devine al treilea din sezon în care se implementează o zonă adițională DRS, după Melbourne și Barcelona. Până acum, la Montreal existau doar două zone DRS, una pe linia dreaptă din fața paddock-ului și o a doua pe linia dreapta dinainte de ultima șicană. A treia zonă ce urmează să fie introdusă în cursa de duminică va fi între virajele 6/7 și 8/9. FIA speră ca prin această măsură fanii să se poată bucura de mai multă acțiune pe circuit.

Măsura vine după ce piloți precum Fernando Alonso și chiar liderul Lewis Hamilton s-au plâns că întrecerea de la Monaco a fost “cea mai plictisitoare cursă posibilă”. Având puține zone unde depășirile sunt posibile și deci ținând mașinile în șirul în care pleacă de pe grilă, echipele s-au pus de acord că trebuie luate măsuri pentru a schimba ceva la cursa din principat, de dragul spectacolului.

Cursa i-a aparținut lui Daniel Ricciardo, care a câștigat la Monaco în ciuda problemei pe care a avut-o cu sistemul MGU-K, care s-a defectat și l-a determinat să piloteze cu 160 de cai putere deficit pentru mai bine de 50 de tururi.

FIA speră la o cursă mai spectaculoasă în Canada. Charlie Whiting a declarat, mai devreme în sezon, că oficialii nu vor ezita să implementeze măsuri de ultim moment, dacă acestea vor îmbunătăți calitatea spectacolului F1 în așa fel încât siguranța piloților să rămână prioritară.