Fernando Alonso: “Puteam câștiga 4 sau 5 titluri deja”

Fernando Alonso: “Puteam câștiga 4 sau 5 titluri deja”

Pilotul McLaren, Fernando Alonso, spune că, în opinia sa, Formula 1 în era turbo a devenit extrem de predictibilă.

Mai mulți fani sunt de părere că decizia lui Alonso de a concura în alte sporturi cu motor în 2018 vine după ce dublul campion mondial s-a declarat dezamăgit de cum arată acum Formula 1, însă spaniolul a dezavuat teoria acestora.

“Nu sunt plictisit. E clar că suntem în cea mai tare competiție din sportul cu motor. La Formula 1 visăm toți când începem să pilotăm go-kart-uri. Dar e adevărat că în ultimii ani, mai ales în era turbo, lucrurile au devenit predictibile. Aceasta e cursa a șaptea, avem 21 de curse și știm deja ce se va întâmpla în următoarele 14 întreceri. E trist pentru sportul ăsta să știm deja totul. Nu am nimic împotriva Formulei 1, nu e ca și când m-aș fi plictisit de ea, doar că știu că vin aici și mă lupt pentru locurile 7-12 și asa voi face până la final, la Abu Dhabi” – Fernando Alonso.

Pilotul a spus că nu este gata să renunțe la F1.

“Am semnat deja anul trecut, e un contract multianual, mai am destui ani de pilotaj în față”, a mai precizat Alonso.

Se spune că Alonso a fost cel mai mare inamic al său când a luat unele decizii precum mutarea la McLaren în 2007. Chiar și după plecarea de la Ferrari, care are toate șansele să câștige campionatul, spaniolul nu și-a învățat lecția. Totuși, Alonso este conștient de greșelile pe care le-a făcut.

“Știu că am ratat câteva șanse în trecut. Puteam câștiga patru sau cinci campionate, ne mai trebuia 7 puncte odată, după care 3 și iar 3, ceva de genul. În același timp mă simt extrem de privilegiat să pot spune că am 18 ani de Formula 1”, s-a dezvăluit pilotul McLaren.

Weekend-ul din Canada este cel cu numărul 300 pentru Fernando Alonso la Formula 1.

“Știu că sunt piloți pe grilă cu care mă întrec mereu, îi văd pe circuit, le văd categoria, dar nu au experimentat niciodată cum e să fie pe podium. Îl văd pe coechipierul meu, Nico Hulkenberg, pe Carlos Sainz, văd mulți piloți buni care nu au ajuns pe podium. Și noi am ratat câteva șanse bune, dar sunt mulțumit cu ce am reușit să facem până acum”, a încheiat Alonso.