IndyCar Texas: Operațiune excelentă pentru Scott Dixon

IndyCar Texas: Operațiune excelentă pentru Scott Dixon

La finele calificărilor de pe ovalul din Texas, cotele erau mici pentru o victorie Penske. Însă Honda a găsit soluția și experiența lui Scott Dixon a cântărit decisiv într-un succes cu implicații notabile în clasamente, dar și în ierarhia all-time.

Două victorii în doar opt zile și ultimele cinci curse încheiate în top 4 l-au propulsat pe Scott Dixon în fruntea ierarhiei generale din IndyCar, după 9 runde disputate dintr-un total de 17. Fie că a fost pe străzile denivelate din Detroit, sau acum pe marele oval din Texas, neozeelandezul a răspuns prezent și țintește al cincilea titlu. N-a fost un succes de conjunctură, ci o dovadă că echipele fruntașe din tabăra Honda (Ganassi și Andretti) au avut armele necesare pentru a răspunde în regim de cursă la ofensiva Chevy purtată de Team Penske, ilustrată prin ocuparea primelor trei poziții pe grilă în ordinea Newgarden-Pagenaud-Power.

Francezul a trecut în frunte după primele opriri, apoi a fost surclasat de Robert Wickens. Nici de această dată debutantul canadian nu a învins, fiind întâi depășit de Dixon după un alt rând de treceri pe la boxe, apoi scos din cursă în urma acroșajului cu Ed Carpenter. Pagenaud s-a luptat apoi cu Hinchcliffe și Rossi, iar pentru liderul Dixon a venit ca un bonus contactul dintre Zachary Claman de Melo și Will Power, care i-a răpit australianului prima poziție la general. Victoria pilotului Ganassi îl lasă în urmă pe Michael Andretti în clasamentul tuturor timpurilor, doar două nume antologice (A.J. Foyt și Mario Andretti) mai stând în calea celuilalt Iceman al vremurilor noastre.

Clasament piloți: Dixon 357, Rossi 334, Power 321, Hunter-Reay 308, Newgarden 289p.