Sebastian Vettel, supărat pe cei care critică Marele Premiu al Canadei ca fiind plictisitor

Sebastian Vettel, supărat pe cei care critică Marele Premiu al Canadei ca fiind plictisitor

Sebastian Vettel a răspuns criticilor cum că Marele Premiu al Canadei ar fi fost o cursă plictisitoare, spunând că nu toate meciurile de la viitoarea Cupă Mondială din Rusia vor fi derby-uri ce vor rămâne în istorie.

Chiar dacă la Montreal am văzut de-a lungul vremii curse interesante, în cazul cursei de duminică, condusă și câștigată de Vettel, aceasta probabil că nu v-a rămâne în mințile spectatorilor ca una foarte reușită. Despre cursa lipsită de evenimente sau depășiri de la Montreal, Vettel a spus că nu este altceva decât un eveniment sportiv normal, la fel cum sunt toate întrecerile sportive care mai au din când în când etape neinteresante.

“Nu înțeleg de ce sunt oamenii atât de încăpățânați în ziua de azi. Am avut șapte curse în acest an. Unele dintre ele au fost fenomenale, altele, mai plictisitoare. Cupa Mondială la fotbal începe săptămâna viitoare și vă promit că multe dintre partide nu vor fi nici măcar interesante. Și totuși, lumea se uită la ele, pentru că unele meciuri vor fi incredibile. Noi ne facem treaba în cockpit, ca fiecare alții. Unele curse sunt incitante, altele nu” – Sebastian Vettel.

Răspunsul lui Vettel a fost susținut și de Valtteri Bottas.

“Nu prea avem timp să ne plictisim în monoposturi. Avem mereu ceva de făcut și stăm 100% concentrați pe toată durata cursei. Vor fi curse bune, fără doar și poate, așa cum au fost și ultimele câteva întreceri, care au fost spectaculoase pentru spectatori. Sunt sigur că vor veni și altele în curând” – Valtteri Bottas.

Victoria lui Vettel în Canada a însemnat și prima reușită a celor de la Ferrari în mai bine de un deceniu pe circuitul Gilles Villeneuve, care poartă numele fostului pilot al Scuderiei.

“La 40 de ani după Gilles, e grozav să putem arăta că Ferrari e încă în viață și câștigă curse. Victoria a fost mai importantă decât faptul că am preluat conducerea clasamentului. Sunt mai bucuros că am câștigat aici și de însemnătatea victoriei. Am avut parte de o performanță grozavă din partea echipei și de o zi perfectă. Nu am avut niciun moment de panică de-a lungul cursei”, a concluzionat Vettel.