Red Bull Racing se pregătește să anunțe trecerea la motoare Honda

Red Bull Racing se pregătește să anunțe trecerea la motoare Honda

Red Bull se află într-o situație unică în Formula 1, având acces la două motoare de la doi producători diferiți, Renault cu echipa principală și Honda cu echipa satelit.

Red Bull folosesc deocamdată motoarele Renault, în timp ce formația junioare Toro Rosso merge cu motorizare Honda, făcând trecerea anul trecut după ce McLaren a renunțat la colaborarea cu producătorul japonez.

La Montreal, șefii Red Bull au analizat cu grijă comportamentul mașinii cu motorul upgradat primit pentru cursa de duminică, urmând să ia o decizie dacă rămân cu Renault sau trec și echipa mare pe motorizare Honda. Anunțul final va fi făcut cel mai probabil înainte de Marele Premiu al Austriei.

Renault aproape că au refuzat să le livreze celor de la Red Bull noul upgrade înainte de Marele Premiu al Canadei. Producătorul francez s-a scuzat spunând că au doar un număr limitat de pachete de upgrade la dispoziție, însă în realitate se pare că aceștia urmăreau să vadă dacă Red Bull va lua o decizie finală sau nu. Totodată, cei de la Renault nu erau siguri dacă vor mai putea să compare vreodată motoarele și upgrade-urile între mai multe echipe de pe grilă, așa cum o pot face acum.

Red Bull le-au cerut celor de la Honda să livreze motoare cu anumite specificații și țeluri în minte, pe care să le atingă fără greșeli pe partea de dezvoltare. Acum cei de la Red Bull cred că Honda nu numai că a făcut o treabă bună pe partea de dezvoltare, dar au reușit să livreze un motor mai bun din toate punctele de vedere.

Dr. Helmut Marko de la Red Bull Racing declară că upgradeul la motoarele Honda a adus o îmbunătățire a timpilor de aproximativ 3 zecimi de secundă. După o așa declarație clară, presa de specialitate titrează că cei de la Red Bull ar fi luat deja decizia finală de a trece la Honda.