VIDEO – Marc Marquez la bordul unui monopost de Formula 1! Părerile campionului mondial la MotoGP după tuturile demonstrative

VIDEO – Marc Marquez la bordul unui monopost de Formula 1! Părerile campionului mondial la MotoGP după tuturile demonstrative

Marc Marquez a trăit pe viu unul dintre visele copilăriei sale. Săptămâna trecută, spaniolul a pilotat un monopost Toro Rosso pe circuitul Red Bull Ring (Spielberg, Austria).

Supravegheat îndeaproape de Mark Webber, câștigător a 11 Mari Premii de Formula 1, Marquez s-a descurcat mai mult decât bine pentru prima sa ieșire pe pistă într-o mașină de F1. Chiar dacă timpii oficiali nu au fost dați publicității, neoficial se vorbește că Marquez a reușit să parcurgă circuitul austriac în 1 minut și 14 secunde, cu 6 secunde mai puțin decât timpii oficiali din 2014, de exemplu. Performanța nu e deloc rea pentru cineva aflat pentru prima dată la bordul unui monopost de Formula 1.

Ca o comparație, timpul reușit de Marquez pe același circuit, dar la ghidonul motocicletei sale a fost de un minut și 23,235 de secunde anul trecut, timp cu care spaniolul a reușit să-și asigure plecarea din pole-position. În clipul publicat de Autosport, Marquez e mai mult decât entuziasmat povestind despre experiența sa, dar și despre cât de riguros este să pilotezi o mașină de Formula 1 în comparație cu motocicleta sa de la Repsol Honda.

Dacă Valentino Rossi nu a reușit să o facă, poate îl vom vedea pe Marquez pilotând în Formula 1 în curând. La cei doar 25 de ani pe care îi are, timpul e clar de partea lui, chiar dacă scenariul nu pare că se va materializa prea curând. Singurul pilot care a trecut cu succes de la motociclism la Formula 1 câștigând înainte amândouă clasele mari a fost legendarul John Surtees. Acesta a reușit să își adjudece 7 titluri în competițiile din motomondial, precum și titlul de campion mondial de Formula 1 în 1964, cu Ferrari.

Rossi s-a gândit serios să treacă la Formula 1 între 2004 și 2010. Testele pe care le-a făcut alături de Ferrari au fost de succes. La vremea respectiva se discuta că Rossi a reușit la Valencia un timp cu doar 0.7 secunde sub cel al lui Michael Schumacher din 2006, însă chiar și așa, Doctorul a decis să nu-și lase depoarte dragostea sa adevărată, MotoGP.