Formula1 – Q&A – Ce spune Nico Hulkenberg înainte de Marele Premiu al Franței

Formula1 – Q&A – Ce spune Nico Hulkenberg înainte de Marele Premiu al Franței

Nico Hulkenberg ajunge în Franța, pe nefamiliarul circuit Paul Ricard după un weekend mai mult decât bun la Montreal, acolo unde pilotul a reușit un loc 7 pentru care a muncit din greu, obținut în urma unei curse grozave.

Cât de nerăbdător ești pentru Marele Premiu al Franței?

De-abia aștept să pilotez pe circuitul Paul Ricard. De mult cei de la Renault n-au mai pilotat la ei acasă, de 10 ani, așa că sunt motivat să fac o cursă cât mai bună aici. Știu cât de important este acest circuit pentru echipă.

Ce știi despre circuitul Paul Ricard?

Știu destul de bine circuitul, deci nu o să pilotez complet nepregătit. Am dat câteva ture aici în 2015, când mă pregăteam pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Caracteristicile circuitului sunt similare cu cele de la Montreal, mai ales liniile drepte care solicită viteza maximă a mașinii, precum și zonele cu frânăre. Antrenamentele de vineri vor fi importante pentru echipe, pentru că vor fi nevoite să învețe cât de bine pot noul circuit, însă tocmai din acest motiv aștept cu nerăbdare să pilotez aici și să dau tot ce am mai bun pentru a descoperi secretele acestuia.

Cum se pregătește un pilot când are de-a face cu un nou circuit în calendar?

În primul rând facem multe tururi în simulator, după care o zi o dedicăm verificărilor și set-up-urilor, ca să nu plecăm spre pistă fără datele necesare. Apoi lucrăm cu inginerii, ascultăm și învățăm de la ei, înainte de a ieși pe circuit și de a pune totul în practică. Încercăm să parcurgem cât mai multe tururi în zilele de vineri și sâmbătă, în sesiunile de antrenamente.

Este “Hulk” fericit după cursa reușită în Canada?

A fost un weekend plăcut pentru întreaga echipă. Am reușit să câștigăm 10 puncte și să facem un mic pas în fața competiției directe. Să terminăm pe 7 e cea mai bună performanță pe care o putem obține acum, dacă cei din top 6 termină cursa. Totuși, avem mult de lucru în continuare pentru a încerca să reducem această distanță dintre noi și vârful grilei.

Marele Premiu al Franței are loc în acest weekend! Calificările încep sâmbătă la orele 17:00, ora României. Cursa de 53 de tururi de pe circuitul Le Castellet are loc duminică, începând cu orele 17:10, ora României.