Daniel Ricciardo, ofertă de 20 de milioane de dolari pe sezon de la McLaren

Daniel Ricciardo, ofertă de 20 de milioane de dolari pe sezon de la McLaren

Pilotul australian Daniel Ricciardo a declarat mereu că viitorul său în Formula 1 va fi decis de capabilitatea formației pentru care concurează de a-i asigura toate condițiile pentru câștigarea unui titlu mondial.

Poate tocmai din acest motiv, formația rivală McLaren a început să îl curteze pe pilotul de 28 de ani din Perth, Australia. Pe toată durata sezonului, presa a titrat despre posibilitatea mutării lui Ricci la Ferrari, australianul rămânând fără contract la final de 2018. 

Potrivit publicației germane Sports Bild, australianului i s-a propus un contract multi-anual care valorează 20 de milioane de dolari pe sezon, contract ce l-ar face unul dintre cei mai bine plătiți piloți din Marele Circ. Cu Fernando Alonso aproape ieșit din cărți, McLaren se ia la bătaie cu Red Bull, Ferrari și Mercedes pentru semnătura lui Ricciardo.

Deocamdată, Ricciardo câștigă în jur de 6 milioane de dolari pe sezon cu Red Bull, cu 4 milioane mai puțin decât coechipierul Max Verstappen. Dr. Helmut Marko a declarat pentru nemții de la Sports Bild că ofertele pe care Ricci le-a primit de la echipele rivale sunt în creștere în ultima perioadă.

“Daniel Ricciardo e regele pieței. McLaren ridică ștacheta în fiecare săptămână, dar nici cei de la Mercedes nu se lasă mai prejos, pentru că și acolo îl vor oameni importanți. Noi vrem să rămână la noi și Daniel știe asta. De ce ar pleca la Mercedes sau Ferrari? Să fie pilotul secund? Cu noi, Daniel are aceleași șanse cu același echipament și fără ordine de echipă. Cred că știe destul de bine asta” – Dr. Helmut Marko.

Pe Ricciardo și pe restul piloților îi puteți urmări în acest weekend în cadrul Marelui Premiu al Franței. Calificările încep sâmbătă la orele 17:00, ora României. Cursa de 53 de tururi de pe circuitul Le Castellet are loc duminică, începând cu orele 17:10, ora României.