GT4 European Series: Răzvan Umbrărescu își continuă parcursul internațional pe Riviera di Rimini

GT4 European Series: Răzvan Umbrărescu își continuă parcursul internațional pe Riviera di Rimini

Etapa a treia din seria europeană GT4 se va disputa pe circuitul Misano-Marco Simoncelli pe 23-24 iunie.

Răzvan Umbrărescu revine la finele acestei săptămâni pe circuitul care a marcat debutul său la nivelul competițiilor GT4 în primăvara anului trecut. El se impunea atunci la categoria Pro-Am pe modelul Porsche Cayman al grupării RN Vision STS, alături de Gabriele Piana. 2018 îl regăsește pe pilotul originar din Bacău în cadrul aceleiași echipe, tot în pereche cu italianul, însă automobilul de concurs este acum noul BMW M4 GT4.

Ritmul etalat de Umbrărescu și Piana în etapele desfășurate până acum la Zolder (Belgia) și Brands Hatch (Marea Britanie) a fost încurajator, cei doi fiind adesea în luptă pentru podiumuri și clasări în puncte, înainte ca problemele de ordin tehnic să întârzie echipajul #111. Din acest motiv, abia în cea de-a patra cursă a fost deblocat contul punctelor în actualul sezon, iar Misano este locul unde se așteaptă confirmarea evoluției noului model construit de BMW Motorsport.

Circuitul de casă al coechipierului lui Umbrărescu a fost construit în 1972 și a găzduit competiții auto și moto de profil înalt. Din 2006, când s-a efectuat modernizarea și s-a schimbat sensul de parcurgere, traseul de pe malul Mării Adriatice a fost o prezență constantă în MotoGP, fiind apoi redenumit în onoarea lui Marco Simoncelli după decesul acestuia. Caracterul sinuos al pistei favorizează mașinile mai agile pe viraje, însă Umbrărescu e încrezător că o cursă curată și o strategie bine executată poate fi cheia pentru a compensa deficitul de greutate în drumul său către puncte.

Ca și până acum, formatul curselor rămâne neschimbat: două sprinturi de câte 60 de minute, cu o oprire obligatorie la standuri pentru schimbarea de pilot la jumătatea fiecărei manșe. Față de anul trecut, ambele alergări de la Misano se vor disputa pe timp de zi, mai bine de 40 de mașini fiind pe grila GT4 European Series. Sâmbătă se va da startul la 16:30 (ora României), iar duminică la 12:10, ambele curse fiind transmise în direct pe site-ul oficial al competiției.

Succesul acestui format a făcut ca înaintea cursei de 24 de ore de la Le Mans FIA și organizatorul SRO să anunțe organizarea unei finale mondiale pentru astfel de modele în Bahrain, la finele lunii noiembrie. În mod firesc, și Răzvan Umbrărescu și-a manifestat interesul pentru o participare pe circuitul Sakhir la finele sezonului european.

Mai multe despre echipă și despre BMW M4 GT4:

http://www.rn-vision-sts.com/

https://www.bmw-motorsport.com/en/topics/fahrzeuge/bmw-m4-gt4.html

Credit foto: Gabi Tomescu
Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion