Sebastian Barbu a triumfat și pe macadamul din Raliul Moldovei

Sebastian Barbu a triumfat și pe macadamul din Raliul Moldovei

Sebastian Barbu și Marc Banca au făcut din nou spectacol pe macadam și au reușit să câștige clasa 11 și la Raliul Moldovei, etapa a patra din Campionatul Național de Raluri. După victoria de la Bacău, Sebastian Barbu a urcat pe locul secund în clasamentul clasei, la doar un punct în spatele liderului.

Sebastian Barbu și Marc Banca și-au atins obiectivul cu care au luat startul în Raliul Moldovei, etapa a patra a sezonului în Campionatul Național de Raliuri. Cei doi au terminat pe prima poziție la clasa 11 și pe locul 7 în clasamentul general Open, iar după această victorie Sebastian Barbu a ajuns la un total de 50 de puncte.

Sebastian Barbu și Marc Banca, copilotul său, au început în forță și au câștigat primele trei probe speciale. O alegere greșită a pneurilor i-a încetinit puțin pe următoarele trei probe, dar au terminat în forță și și-au păstrat poziția de lideri ai clasei.

“Etapa de la Bacău a fost mai grea decât ne-am așteptat. În prima zi a fost mult noroi pe probe și am ales greșit pneurile pentru condițiile de pe traseu. Am pierdut timp la fiecare accelerare și frânare din această cauză, dar chiar și așa am terminat prima zi în postura de lideri la clasa 11”, a spus Sebastian Barbu.

Ziua secundă a decurs fără probleme și Sebastian Barbu a câștigat 7 din cele opt probe speciale. “Am început ziua în forță, după care am încercat să menajăm mașina cât mai mult posibil. Traseul a fost foarte dur și nu vroiam să risc absolut nimic”, a continuat Sebastian Barbu.

În urma victoriei de la Bacău, Sebastian Barbu a urcat pe locul secund în ierarhia clasei 11 cu un total de 50 de puncte, având cu un punct mai puțin decât liderul acestei clase.

“A fost un raliu perfect pentru noi în care am obținut maximum de puncte. Acesta a fost obiectivul nostru și mă bucur că am urcat atât de mult în clasament, chiar dacă în primele două etape ale sezonului nu am adunat puncte. Urmează acum Raliul Harghitei și sunt pregătit să atac la maximum și în această etapă”, a mai adăugat Sebastian Barbu.

Raliul Harghitei se va desfășura în perioada în perioada 13 – 14 iulie. În programul raliului au fost incluse 10 probe speciale cu o lungime ceva mai mare de 80 de kilometri.

Echipajul Sebastian Barbu/Marc Banca este susținut în acest sezon de Jifa SRL Sherco Enduro Tours, vinurile Gorgandin, Aerotravel, Celot Logistics&Transport, Millers Oils prin MotorOil și TTH Motorsport.