IndyCar Road America: Newgarden revine în lupta pentru titlu

IndyCar Road America: Newgarden revine în lupta pentru titlu

După o serie de curse modeste, Josef Newgarden și-a regăsit forma odată cu cea de-a treia sa victorie stagională, într-o cursă lipsită de neutralizări pe văluritul traseu din Wisconsin.

În calificări, campionul en-titre a semnat al cincilea pole Penske din zece runde și al cincilea la rând pentru un pilot american. A doua zi, cele două săgeți argintii n-au rulat în formație nici 10 metri după start, căci Will Power a încetinit subit și a devenit primul abandon al întrecerii. Newgarden a rămas în frunte și a ținut în spate grupul Honda, cu Ryan Hunter-Reay cuminte pe urmele sale. Ceva mai în spate, Alexander Rossi s-a apărat la limita regulamentului în duelurile cu Robert Wickens și Takuma Sato, iar oficialii n-au avut nimic de obiectat. Totuși, pilotul Andretti a avut și el parte de ghinion spre final și a cedat locuri din rațiuni mecanice, fiind al doilea mare perdant de pe Road America după Will Power.

Fără vreun steag galben, strategia lui Chip Ganassi l-a adus pas cu pas pe Scott Dixon în lupta pentru victorie, însă acesta n-a mai avut suflu pe final cu secundele rămase de push to pass și a încheiat al treilea, punctând suficient de bine pentru a-și păstra poziția confortabilă de lider la general. Newgarden a învins pentru a treia oară în 2018 și a pus capăt perioadei gri ce începuse în luna mai, trecând acum de Will Power în clasament. Lupta pentru titlu pare să se dea în cinci piloți de la trei echipe diferite, iar în iulie vom avea alte trei runde dintre cele mai diverse: una pe ovalul din Iowa atât de drag lui Hunter-Reay, apoi deplasarea pe străzile din Toronto unde Penske a învins în ultimii doi ani și cursa de la Mid-Ohio pe care Dixon a dominat-o de cinci ori.

Clasament: Dixon 393, Hunter-Reay 348, Rossi 348, Newgarden 343, Power 328.