Formula 1 Austria: Mercedes AMG primii în FP1

Formula 1 Austria: Mercedes AMG primii în FP1

Noile upgrade-uri aduse de Mercedes monopostului W09 au fost puse la treaba în prima sesiune de antrenamente libere de pe circuitul Red Bull Ring. Pentru a face o comparaţie directă cu vechiul pachet aerodinamic inginerii au ales să folosească monopostul cu nr. 77, cel al lui Bottas, drept cobai. Rezultatul nu este tocmai pe măsura aşteptărilor, finlandezul încheind sesiunea cu a doua performanţă, la 0,127s în urma coechipierului Hamilton. De altfel, piloţii Mercedes au fost singurii care au reuşit să scadă sub 65 de secunde pe turul de circuit.

Max Verstappen a fost al treilea la 0,233s în urma lui Hamilton, pilotul Red Bull fiind urmat de Sebastian Vettel de la Ferrari, la o zecime în urma sa.

Coechipierul Daniel Ricciardo care a petrecut mai mult timp în garaj incercând să schimbe setup-ul monopostului a fost al 5-lea la 3 zecimi de Vettel, iar finlandezul Raikkonen pe locul 6 tot la 3 zecimi în urma australianului.

Ultimii în top 10 au fost francezii angrenaţi în F1 şi Charles Leclerc. Grosjean a fost al 7-lea, urmat de Ocon, Leclerc şi Gasly.

Marcus Ericsson aduce al doilea monopost Alfa Romeo Sauber pe locul 11, la 1.5s de lider. Al doilea scandinav de pe grila, Kevin Magnussen încheie pe locul 12 la 4 miimi de suedez, iar Carlos Sainz pe un monopost RS18 upgradat este al 13-lea.

Sergio Perez pune al doilea monopost Force India pe locul 14. Mexicanul a fost urmat de Nico Hilkenberg care s-a luptat cu punerea la punct a monopostului Renault.

Lance Stroll a fost cel mai rapid pilot Williams, canadianul având a 16-a performanţă a sesiunii. O sesiune destul de enervantă pentru tânărul pilot Williams care s-a tot plâns de comportament subvirator al monopostului FW41.

Un monopost MCL33 cu upgrade la aripa faţă şi în zona T-Tray-ului îi “propulsează” pe cei doi piloţi pe locurile 17 şi 18 cu Alonso înaintea lui Vandoorne.

Brendom Hartley, pentru prima oară în Austria a fost al 19-lea iar Robert Kubica care a pilotat în locul lui Serghey Sirotkin a fost ultimul, dar polonezul a avut sarcina de a face teste cu monopostul FW41, pentru un eventual updrade.

© f1.com