Formula 1 Austria: Mercedes în frunte şi după FP2

Formula 1 Austria: Mercedes în frunte şi după FP2

Mercedes AMG a avut cele mai rapide monoposturi şi în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere. Lewis Hamilton a fost din nou lider, reuşind să scadă încă 3 zecimi din etalonul stabilit în FP1. Cel mai rapid timp în FP2 a fost aşadar 1m04.579s.

La 176 de miimi în urma britanicului de la Mercedes îl regăsim pe Valtteri Bottas. Finalndezul a fost urmat de Sebastian Vettel de la Ferrari. Germanul a fost singurul pilot în afară de cei doi de la Mercedes care a reuşit să scadă sub bariera celor 65 de secunde pe tur.

Locul 4 i-a revenit lui Daniel Ricciardo. Pilotul de la Red Bull a avut o întârziere de 452 de miimi de secundă faţă de Hamilton. Coechipierul său, olandezul Max Verstappen a încheiat sesiunea pe locul 5 fiind cu aproape o zecime mai lent.

Kimi Raikkonen nu a reuşit decât un loc 6, finlandezul nereuşind să găsească un setup pe placul său. Întârzierea lui a fost de 686 miimi.

Ca şi în FP1, după primele 3 ehipe din clasamentul general îşi face apriţia Haas F1, de data asta cu ambii piloţi. Romain Grosjean a fost cu 130 de miimi mai rapid decât Kevin Magnussen.

Gasly urcă o poziţie faţă de FP1 şi încheie pe locul 9, el fiind urmat de cel mai rapid pilot McLaren, Stoffel Vandoorne. Francezul de la Toro Rosso a trebuit să se retragă prematur după ce a avariat bieleta de direcţie a monopostului său la ieşirea din virajul 9 când s-a urcat pe vibratoarele supraînălţate.

În afara top 10 îi găsim pe Carlos Sainz, din nou cel mai rapid pilot Renault, Charles Leclerc care în ciuda unei îmbunătăţiri cu 0,2s a timpului din FP1 nu a reuşit decât un loc 12, Esteban Ocon – din nou cel mai rapid pilot al celor de la Force India şi Marcus Ericsson pierdut în diferite vaersiuni de setup. Suedezul a decis să revină la setup-ul cu care a început sezonul 2018 în încercarea de a-l prinde pe coechipierul Leclerc.

Nico Hulkenberg a fost abia al 15-lea. Germanul a fost urmat de Sirotkin, Hartley, Sergio Perez, Fernando Alonso şi Lance Stroll.

© F1.com