Formula 1 Austria: Ferrari revine şi se impune în FP3

Formula 1 Austria: Ferrari revine şi se impune în FP3

După prestaţia impresionantă a monoposturilor W09 de ieri din primele două sesiuni de antrenamente libere, a venit rândul celor de la Ferrari să arate ce pot. Sebastian Vettel a fost cel mai rapid pilot în cea de-a treia şi ultima sesiune de antrenamente libere, cea în care se rulează cu un singur scop în minte. Setarea monoposturilor pentru sesiunea de calificări ce va avea loc peste mai puţin de două ore.

Germanul a scăzut sub timpul stabilit ieri de Lewis Hamilton, reuşind să parcurgă cei 4318m în 1m04.070s, stabilind şi un nou record al circuitului.

Pe locurile 2 şi 3 s-au aliniat piloţii Mercedes cu Lewis Hamilton mai rapid ca Valtteri Bottas. Diferenţa dintre Hamilton şi Vettel a fost de doar 0,029s.

Kimi a stabilit a patra performanţă a sesiunii însă ecartul faţă de coechipierul său este substanţial. 4 zecimi.

Piloţii Red Bull nu au reuşit să aducă zâmbetul pe buzele fanilor, ei clasându-se pe locurile 5 şi 6 cu Verstappen la o zecime în faţa lui Ricciardo. Pentru olandez sesiunea s-a încheiat cu o posibilă problemă majoră la PU-ul Renault al monopostului RB14. Pare să fie aceeaşi problemă electrică apărută şi la monopostul lui Ricciardo în M.P. al Bahreinului. Rămâne de văzut dacă inginerii vor decide schimbarea unor componente ale PU-ului.

Haas este “best of the rest” în FP3 cu Grosjean marginal mai rapid ca Magnussen. Cei doi au fost urmaţi de Carlos Sainz de la Renault şi de Charles Leclerc de la Sauber. Monegascul a reuşit din nou să impresioneze încheind sesiunea la 1,149s faţă de lider. Şi el a fost nevoit să oprească monopostul pe marginea pistei acuzând o problemă la PU-ul Ferrari. Până la ora publicării acestui articol nu există înformaţii suplimentare în legătura cu problema celor de la Alfa Romeo Sauber.

Hulkenberg încheie pe locul 11, germanul fiind urmat de Pierre Gasly de la Toro Rosso Honda pe locul 12. Esteban Ocon a avut a 13-a performanţă iar Fernando Alonso a reuşit să găsească un strop de performanţă în monopostul MCL33 şi a încheiat sesiunea pe locul 14.

Perez a fost al 15-lea, Ericsson pe locul 16 iar Brendon Hartley al 17-lea.

Coechipierul lui Alonso, Vandoorne a fost abia al 18-lea, însă belgianul a rulat foarte puţin. Noile aripi faţă ale monoposturilor McLaren par să fie foarte fragile şi de fiecare dată când piloţii sunt ultra agresivi la ieşirea din viraje şi se urcă pe vibratoarele supraînălţate, montanţii centrali cedează. Vandoorne a fost ţinut mai mult timp în garaj pentru a se găsi o soluţie temporară de întărire a acestor suporţi. Aceeaşi problemă pare să existe şi la Toro Rosso.

Ultimii în sesiunea de azi, piloţii Williams Racing. Echipa lui Frank Williams pare să fi luat locul celor de la Sauber.

© F1.com