Răzvan Umbrărescu debutează în 24H Series în cursa de 24 de ore de la Portimao

Răzvan Umbrărescu debutează în 24H Series în cursa de 24 de ore de la Portimao

Răzvan Umbrărescu va lua primul contact cu competițiile de anduranță weekend-ul viitor când va concura pentru prima dată într-o cursă de 24 de ore. El s-a înscris în etapa de la Portimao din 24H Series la bordul unui Lamborghini Huracan Super Trofeo.

Proaspăt învingător de cursă în GT4 European Series, Răzvan Umbrărescu își va îmbogăți portofoliul de curse la finele săptămânii viitoare când va concura alături de Leipert Motorsport în cursa de 24 de ore de la Portimao. Aproape 40 de mașini vor fi pe grila din Algarve, cursa contând atât în ierarhia TCE Series cât și în cea din GT Series. În plus, etapa portugheză este singura de pe bătrânul continent care face parte din Campionatul Continentelor organizat de Creventic pentru care mai punctează și cursele de 24 de ore de la Dubai și COTA.

Germanii de la Leipert aduc în Portugalia un Lamborghini Huracan Super Trofeo ce va concura în clasa SPX alături de alte patru mașini. Lamborghini-ul este, fără doar și poate, un pas în față pentru Umbrărescu care pilotează în mod normal BMW-ul M4 GT4 al RN Vision STS. Alături de român va evolua și coechipierul său din GT4 European Series, italianul Gabriele Piana care a mai avut parte de experiențe similare, pilotând în cursa de 24 de ore de la Nurburgring pe un Mercedes-Benz AMG GT GT3 înscris de Black Falcon. Echipajul va fi completat de Pavel Lefterov și John-Louis Jasper, alte nume cunoscute din GT4 European Series.

Leipert a participat și în prima etapă a Campionatului Continentelor, cursa de 24h de la Dubai

Dintre celelalte patru mașini, doar una își are locul cu adevărat în SPX, celelalte trei fiind grupate în această categorie deoarece nu sunt destule mașini pentru a se forma clasa SP2. Astfel, Ford-ul MARC Cars Australia al lui Raphael Van Der Straten va alerga la SPX, la fel ca și Porsche-le 991 Cup al SpeedLover și modelul silhouette Lamera Cup. În fine, mașina menționată anterior ca fiind o prezență cu adevărat interesantă este noul Porsche 991 GT3-R înscris de Manthey Racing înainte ca cei interesați să poată achiziționa mașina pentru stagiunea 2019. Acest nou model ce a putut fi văzut pentru prima oară în paddockul cursei de 24 de ore de la Nurburgring va fi pilotat de Alfred și Robert Renauer (ceea ce explică absența de pe entry list a echipei Herberth-Precote Motorsport), Ralf Bohn și Mathieu Jaminet.

24H Series nu este un campionat străin de prezențele autohtone. Endurance Team Romania va reveni în această toamnă pe circuit în cursa de 24 de ore de la Barcelona după un weekend frustrant în Italia cu ocazia celor 12 ore de la Imola. Românii au bifat, la Navarra, primul podium internațional din acest an (la categoria GT4) după ce au mai reușit clasări pe podium anul trecut la Mugello și Imola (la clasa A2).

Acțiunea de la Portimao începe încă de joi, când vor avea loc testele private, iar de joi după-amiază încep antrenamentele oficiale (15:30 ora României). Urmează apoi de la 17:40 calificările pentru TCE Series și de la 18:20 calificările pentru GT Series în care va participa și Leipert Motorsport. Tot vineri vor avea loc și antrenamentele de noapte începând cu ora 22:30. Warm-up-ul este programat pentru ora 11:00 sâmbătă, iar startul se va da șase ore mai târziu. Cursa va putea fi vizionată live pe YouTube și pe site-ul 24H Series, iar traseul din Algarve permite un parcurs neîntrerupt, spre deosebire de alte etape din campionat unde normele de zgomot pe timp de noapte impun fragmentarea.

Foto: 24H Series, Gabi Tomescu