Alonso: “Eu nu sunt șef la McLaren, eu doar pilotez”

Alonso: “Eu nu sunt șef la McLaren, eu doar pilotez”

Fernando Alonso a dezmințit informația conform căreia ar fi avut vreo implicare în plecarea lui Eric Boullier de la McLaren, spunând că el este doar un simplu pilot al echipei.

McLaren a anunțat demisia cu efect imediat a directorului de cursă Eric Boullier, ca parte a unei restructurări la nivel managerial. În locul lui au fost angajați Gil de Ferran, Andrea Stella și un nou COO, Simon Roberts.

“Nu știu, eu doar pilotez monopostul. Dacă așa a decis Zak că e bine, atunci înseamnă că așa e bine. Am încredere 100% în Zak, la fel cum am avut și în Eric. Mereu am încredere în liderii echipei, pentru că ei au mereu informațiile importante. Noi doar pilotăm mașini”, a declarat Alonso, întrebat despre mutările din vârful echipei și implicarea sa în acestea.

Confruntat cu informația că el ar fi de fapt omul care conduce echipa, Alonso a negat vehement sugestia.

“Nu, nu cred asta. Poate că am mai multă experiență decât toți inginerii de pe circuit. Inginerii mei de cursă sunt la al șaselea an în Formula 1, cei responsabili cu pneurile la al nouălea, iar eu sunt la al 18-lea an în competiție. La unele lucruri îmi spun punctul de vedere și folosindu-mă de experiența pe care am acumulat-o cu alte echipe, ca de exemplu la chestii legate de gume sau condiții meteo, calificări și momente stresante. Însă asta nu mă diferențiază cu nimic de alți piloți”, a mai spus Alonso.

Dublul campion mondial i-a ținut spatele liderului echipei, Zak Brown.

“Cu Zak am o relație strânsă, chiar dacă ne știm de puțin timp. După cum am mai spus și el e pilot, așa că înțelege cursa, spiritul de cursă și cred că va fi un lider bun pentru McLaren în viitor. Chiar dacă nu e designer de mașini, am încredere în el pentru că e un lider desăvârșit”, a încheiat spaniolul.