Verstappen: “Nu mă aștept la un weekend super competitiv la Silverstone”

Verstappen: “Nu mă aștept la un weekend super competitiv la Silverstone”

În ciuda primei sale victorii din acest sezon de Formula 1 pe care a obținut-o în Austria, Max Verstappen spune că nu se așteaptă la un weekend prea competitiv din partea formației sale la Silverstone.

Al treilea podium consecutiv al olandezului de 20 de ani l-a adus pe locul al cincilea în clasament, liderii Sebastian Vettel și Lewis Hamilton fiind la o distanță de doar un punct unul față de celălalt. Chiar dacă Red Bull au dovedit că pot obține performațe bune în ultima perioadă, distanța de 53 de puncte între ei și liderii clasamentului e pur și simplu prea mare. Cu Marele Premiul al Marii Britanii în față, Verstappen nu crede că echipa la care pilotează va putea face performanțe bune pe circuitul dominat de Mercedes în ultimii ani.

“Totul depinde de circuit. Dacă liniile drepte sunt multe atunci încheiem pe 3, dacă nu, putem fi competitivi și așa am și reușit să câștigăm în Austria. Vom vedea ce putem face. Problema e că sunt câteva viraje foarte largi, practic sunt linii drepte duble, ceea ce nu e deloc bine pentru noi. Nu mă aștept să fim foarte competitivi, dar vom da tot ce avem mai bun. Nu avem pachete pentru fiecare circuit, așa că depinde și de pe ce poziție plecăm. Vom fi mereu competitivi pe unele circuite, dar nu putem fi pe toate. Ca să recuperăm diferența de puncte ar trebui să câștigăm aproape în fiecare weekend”, a declarat Max Verstapen.

Verstappen a reușit a patra victorie a carierei sale weekend-ul trecut în Austria, în fața a peste 20.000 de fani olandezi. Victoria a venit mai mult ca o surpriză, după un dublu eșec Mercedes.

“Am reușit o victorie neașteptată, dar una care ne-a prins foarte bine mai ales că vineri și sâmbătă nu am avut performanțe prea notabile. În cursă, am ținut mașina mai bine pe circuit și am putut să forțez. Mercedes au avut probleme în frunte, iar în momentul în care a intrat safety car-ul am anticipat corect intrarea la boxe și de acolo totul a ținut de protejarea pneurilor. Ferrari s-au apropiat de noi, dar le-am ținut fața cu brio și la final m-am bucurat enorm că am câștigat. Repet, e grozav mereu să câștigi, dar când victoria e una total neașteptată, atunci e și mai specială”, a concluzionat Verstappen.