IndyCar Iowa: Hinchcliffe îi răpește victoria lui Newgarden

IndyCar Iowa: Hinchcliffe îi răpește victoria lui Newgarden

Josef Newgarden a dominat o cursă extrem de spectaculoasă pe ovalul din Iowa, însă James Hinchcliffe a găsit resursele pentru a executa manevra decisivă, reușind astfel un prim succes în 2018.

Will Power a plecat din pole în runda cu numărul 11 din actualul sezon al IndyCar, însă nu a rămas la șefia cursei decât 24 de tururi, după care cealaltă săgeată argintie a impus ritmul. Josef Newgarden a fost netulburat timp de 200 de tururi, apoi doar conjunctura timingului opririlor la standuri l-a adus temporar pe Takuma Sato pe primul loc. Nativul din Tennessee a revenit la conducere când foarte puține ”vagoane” mai erau în tur cu liderul atât de autoritar, însă dintre urmăritori a ieșit la rampă James Hinchcliffe, care l-a depășit pe Newgarden și a sprintat către victorie cu aceeași ușurință cu care pilotul Penske fusese locomotiva de până atunci.

În urma canadianului, ovalul a consemnat un prim podium în campionat pentru Spencer Pigot, la capătul unei manșe în care era mai degrabă așteptată o prestație de top din partea coechipierului și totodată patronului Ed Carpenter. Podiumul a fost completat de Sato, iar Newgarden s-a clasat pe un nereprezentativ loc 4, alegând să monteze pneuri noi la ultima neutralizare pentru a-l contra pe Hinchcliffe. Din păcate, organizatorii au prelungit faza de steag galben până la completarea distanței și nu am mai avut parte de un ultim duel între motoarele Honda și Chevy, iar un alt perdant pe strategie similară a fost Robert Wickens. Consolarea campionului en-titre este reducerea deficitului de puncte ce-l separa de liderul la zi Scott Dixon, care nu a fost deloc în apele sale și a încheiat abia pe 12.

Dintre aspiranții la titlu au punctat bine Will Power (6) și Alexander Rossi (9), însă Ryan Hunter-Reay s-a retras pe final cu probleme mecanice. Cursa a avut parte de puține accidente (Veach, Carpenter), însă numărul total al depășirilor a ajuns la incredibila cotă de 950. Urmează o provocare din complet alt registru, unica ieșire din Statele Unite fiind cea de pe străzile din Toronto. Josef Newgarden s-a impus aici de două ori în ultimii trei ani, iar cele două ediții precedente au revenit piloților Penske. Dixon apără un avans de 33 de puncte în prezent, raportat la campionul en-titre.