Nico Rosberg: “Motoarele Ferrari sunt peste cele Mercedes dar tot Lewis ia titlul”

Nico Rosberg: “Motoarele Ferrari sunt peste cele Mercedes dar tot Lewis ia titlul”

Fostul pilot de Formula 1 Nico Rosberg este de părere că motorizarea este cea care face diferența dintre Ferrari și Mercedes în acest sezon competițional.

Campionul mondial din 2016 crede că fostul său coechipier Lewis Hamilton are și va avea mari bătăi de cap în a-l ajunge pe Sebastian Vettel mai ales din cauza cailor putere în plus pe care cel din urmă îi are la dispoziție.

“Am informații de la o sursă din interior de ce e motorul Ferrari atât de puternic. Pot cumva să scoată mai multă putere din motorul lor. Tot pachetul a fost upgradat și deși e un avantaj mic deocamdată, Ferrari a făcut o treabă excelentă în 2018.” – Nico Rosberg.

Pilotul a vorbit și despre interesul brusc al lui Hamilton despre fotbal. Hamilton a declarat, mai în glumă, la Silverstone că nu vrea să participe la conferința de presă de sâmbătă pentru își dorea să vadă meciul de fotbal al Angliei de la Cupa Mondială. De asemenea, pilotul Mercedes a mai menționat că nu-și face niciun plan pentru 15 iulie, ca să poată călători la Moscova pentru a vedea pe viu finala campionatului mondial.

“Lewis nu e tocmai un fan al fotbalului. Cred că acest interes e totuși doar de fațadă. E parte din imaginea sa publică. Oricum, cred că Lewis va câștiga titlul. Mercedes e o echipă extrem de puternică”, a mai precizat Rosberg.

Sezonul de Formula 1 contiună cu Marele Premiu al Germaniei, între 20 și 22 iulie.