Dani Pedrosa se retrage din MotoGP la final de 2018

Dani Pedrosa se retrage din MotoGP la final de 2018

Pilotul spaniol Dani Pedrosa și-a anunțat retragerea din MotoGP la finalul sezonului actual.

În cadrul unei conferințe de presă emoționante, la început de weekend de cursă în Germania, pilotul de 32 de ani a confirmat că va părăsi competiția la final de 2018.

“Anul viitor nu voi mai participa în campionat. Asta înseamnă că îmi voi încheia cariera la MotoGP în acest sezon” – Dani Pedrosa.

Decizia lui Pedrosa vine după ce pilotul a fost anunțat că nu va mai pilota pentru Honda, după 13 ani de contract la clasa mare și un total de 18 ani de colaborare la nivel de campionat mondial. Pedrosa trebuia să facă anunțul în Catalunia, însă faptul că Honda a semnat deja cu Lorenzo ca înlocuitor i-a deschis lui Dani o oportunitate de a pilota în 2019 pentru Sepang Petronas Yamaha. După ce a gândit problema mai în amănunt, Pedrosa a decis să nu mai facă acest pas și să se retragă.

“A fost o decizie la care mă gândesc de ceva vreme, una foarte grea pentru că iubesc acest sport. Chiar dacă am putut să continui să pilotez, cred că nu mai trăiesc cursele cu la fel de multă intensitate cum o făceam înainte, mai ales că acum am și alte priorități în viață”, a mai declarat spaniolul.

La vârful carierei sale, Pedrosa se ținea ca un scai de Rossi, Stoner și Lorenzo.. Pedrosa avea acel talent special de a pilota o motocicletă MotoGP până la limitele normalului și firescului și de a câștiga curse imposibile. Din grupul select însă, doar Pedrosa se retrage aproape cu siguranță fără un titlul la MotoGP.

“Aș vrea să le mulțumesc celor de la Dorna și de la Honda pentru că mi-au oferit această șansă în 1999, tuturor sponsorilor care mi-au fost alături de-a lungul carierei. Vreau să mulțumesc familiei mele și tuturor fanilor care m-au susținut până acum, prin momente bune și nefaste, care mi-au trimis atât de multe mesaje care m-au ajutat să trec peste momentele grele din trecut”, a concluzionat Pedrosa.

Dorna au declarat că Pedrosa va primi un titlu de pilot legendă, urmând să fie adăugat într-un grup select al celor mai buni piloți din toate timpurile, într-o ceremonie programată după cursa de final de sezon din Valencia.