Lorenzo, optimist înainte de Sachsenring

Lorenzo, optimist înainte de Sachsenring

Sachsenring nu a fost un circuit pe placul celor de la Ducati în trecut, însă chiar și așa, Jorge Lorenzo spune că este optimist în ceea ce privește cursa de duminică.

Marele Premiu al Germaniei va fi runda cu numărul 8 din calendarul MotoGP, înaintea căreia Lorenzo a reușit deja să câștige de două ori în acest sezon, ultimul al spaniolului cu Ducati. De cinci ori campion mondial, Lorenzo a câștigat curse pe majoritatea circuitelor din calendarul MotoGP, în afară de Sachsenring. Spaniolul a terminat de 4 ori pe locul al doilea între 2009 și 2012, pe când concura cu Yamaha.

“La jumătatea sezonului am făcut inventarul și suntem destul de mulțumiți. Am îmbunătățit performanța lună de lună, am lucrat bine și cred că avem un pachet tehnic care să ne permită să fim competitivi pe toate circuitele. La Assen, chiar dacă în ultimii ani nu am făcut performanțe bune, am stat în fruntea cursei pentru o bună bucată de vreme și am terminat foarte aproape de podium. Cred că așa se va întâmpla și la Sachsenring, un circuit pe care în teorie nu ne va fi prea ușor, dar pe care putem scoate rezultate bune. Trebuie să începem weekend-ul bine încă de vineri ca să avem un Mare Premiu al Germaniei bun” – Jorge Lorenzo.

Faptul că Ducati au fost competitivi la Assen nu face decât să le ridice moralul piloților pentru Sachsenring. În 2018, Ducati se descurcă mult mai bine pe circuitele pe care nu puteau face mai nimic în 2017.

Marele Premiu al Germaniei are loc în acest weekend! Calificările la clasa regină sunt programate pentru orele 15:10 sâmbătă. Duminică, de la orele 15:00, are loc cursa clasei MotoGP.