Rossi: “Marquez e tare peste tot acum”

Rossi: “Marquez e tare peste tot acum”

Valentino Rossi spune că Marc Marquez e mai bun decât toată lumea pe majoritatea circuitelor, ceea ce face din încercarea de a-l prinde din urmă pe campionul mondial una aproape imposibilă.

Marquez a prins fiecare pole position și a câștigat fiecare cursă pe care a disputat-o la Sachsenring la MotoGP, fiind neînvins din 2010 încoace pe pământ german. Totodată, spaniolul a reușit o victorie uluitoare etapa trecută la Assen. Rossi, care ocupă locul al doilea în clasament, se teme de ritmul de care este capabil Marquez pe orice fel de circuit, fapt ce îl va ajuta cel mai probabil pe spaniol să își mărească diferența de 41 de puncte care există acum între Rossi și pilotul Honda.

Pilotul Yamaha se va concentra pe fiecare cursă în parte începând cu Sachsenring, în încercarea de a-și îmbunătăți performanțele cu modelul YZR-M1, acolo unde a terminat pe 5 acum un an.

“Marc e bun peste tot. Anul trecut am suferit destul de mult aici, pentru mine a fost dificil din cauza problemelor cu direcția. Pe un circuit strâns ca acesta, era clar că vom avea de suferit. Sper că, mai ales cu motocicleta din acest an, o să fim mai tari. Sunt pe locul doi în campionat, dar sunt deja o idee cam prea departe de Marc. Dacă mă voi concentra însă pe fiecare cursă în parte și voi fi competitiv, pot să fac o treabă bună” – Valentino Rossi.

Ultimul podium pentru Rossi la Sachsenring a fost cel din 2015. Ultima victorie reușită de Doctor în Germania a fost cea din 2009, atunci când doctorul și câștiga titlul mondial.