DTM Zandvoort: Rene Rast semnează primul succes Audi în 2018

DTM Zandvoort: Rene Rast semnează primul succes Audi în 2018

Mercedes a fost încă o dată gruparea de bătut în lipsa balastului, însă Audi a dat lovitura strategică duminică și l-a împiedicat pe Gary Paffett să cucerească ambele victorii.

Cursa 1

Ziua de sâmbătă a fost un recital al veteranului Paffett, care a plecat din pole și a învins fără emoții. Aceasta a fost cea de-a treia sa victorie din actualul sezon și a 23-a din carieră, egalând astfel borna lui Mattias Ekstrom. Cei doi sunt pe poziția a treia în ierarhia all-time, înaintea lor aflându-se doar Bernd Schneider (43) și Klaus Ludwig (37). Britanicul a făcut o operațiune excelentă și în clasamentul general, distanțându-se considerabil de adversari. Mercedes a dominat cursa, fapt ilustrat de clasările lui di Resta, Auer și Wehrlein în top 4. Timo Glock a fost abia al șaselea și s-a văzut devansat de scoțianul di Resta în clasament. Pentru Audi, strategia unui prim stint foarte lung al lui Rene Rast a fost compromisă de neutralizarea survenită în urma ieșirii în decor a lui Nico Muller. Astfel, cel mai bine clasat model din Neuburg a fost cel al localnicului Robin Frijns, pe 5.

Cursa 2

Manșa de duminică a fost o afacere mult mai strânsă, fapt ilustrat de apariția unor modele BMW și Audi ceva mai aproape de polemanul Paffett. Britanicul a condus cursa, însă de această dată Rast a mers pe o strategie diametral opusă și a intrat la standuri la finele turului inaugural, rulând apoi rapid în aer curat, departe de un pluton compact care s-a încetinit în urma duelurilor roată la roată. Augusto Farfus și Philipp Eng au fost deosebit de combativi, preluând ștafeta de la liderii uzuali ai grupului BMW, Marco Wittmann și Timo Glock. Acesta din urmă s-a lansat de pe ultima linie a grilei, însă a profitat de o neutralizare pentru a efectua o oprire suplimentară care i-a oferit pneuri proaspete pentru ofensiva de final.

Farfus a fost autorul unei fenomenale triplări în zona virajelor 2-3, în timp ce Paffett nu a putut răspunde ritmului etalat de Rast și a ieșit în urma campionului en-titre după oprirea sa obligatorie. Cu pneuri mai proaspete, veteranul englez nu a putut ataca nici măcar la restartul de tip Indy, dar beneficiile unui loc secund în clasamentul general sunt notabile. La jumătatea stagiunii, Paffett se bucură de un avans de 27 de puncte față de Paul di Resta, la alte 20 de unități aflându-se Timo Glock.