Formula 1 – Flavio Briatore: “Tot pe Hamilton îl văd câștigător al titlului mondial”

Formula 1 – Flavio Briatore: “Tot pe Hamilton îl văd câștigător al titlului mondial”

Ferrari se află în fruntea clasamentelor atât la piloți, cât și la constructori, motiv pentru care Mercedes au recunoscut că se află în fața celui mai greu sezon de până acum, în încercarea de a păstra titlul mondial.

Chiar și așa însă, cu echipa italiană în fruntea clasamentelor la jumătatea sezonului, fostul team manager de la Benetton și Renault, Flavio Briatore, ar paria tot pe Lewis Hamilton ca viitor campion mondial la final de 2018.

“Mercedes au fost mai puțin norocoși în ultimele două curse, așa că Ferrari au avut șansa de a prelua topul clasamentului. Ferrari au șansa de a câștiga și cursa următoare, însă doar dacă Hamilton va face greșeli”, a declarat Briatore.

Briatore spune că ultimele 11 curse rămase în calendar vor fi mai pe placul lui Hamilton, acesta având șanse mari să câștige un număr important de întreceri.

“Hamilton e pur și simplu peste Vettel. Sebastian trebuie să lucreze mult mai mult pentru a-și ține mașina sub control. Lewis și-a găsit ritmul în modelul WO9, astfel că îi este mai ușor pe circuit”, a mai declarat Briatore.

Italianul a sugerat că modelul SF71H este acum o mașină la fel de fiabilă ca Mercedesul pilotat de Hamilton.

“Acest Ferrari este mai bun decât precedentul. Aș spune că e egal ca performanță cu Mercedesul”, a adăugat Briatore.

Flavio Briatore a mai declarat că în opinia sa, Ferrari trebuie să facă ceva rapid dacă vor să câștige campionatul constructorilor în 2019. Mai exact, Briatore este de părere că Scuderia ar trebui să îl înlocuiască pe Raikkonen cu pilotul începător de la Sauber, Charles Leclerc.

“Să îl scoată pe Kimi din ecuație și să îl înlocuiască imediat cu Leclerc. Altfel, nu vor reuși niciodată să câștige la constructori. Dacă își vor asuma acest risc, vor putea spera la titlul pentru constructori”, a concluzionat italianul.