Oameni importanți din staff-ul Mercedes F1 pleacă de la echipă

Oameni importanți din staff-ul Mercedes F1 pleacă de la echipă

Schimbări importante în ierarhia celor de la Mercedes. Aldo Costa și Mark Ellis vor pleca de la echipa de Formula 1 la final de 2018.

Costa va tranziționa pe un post de consultant pentru Mercedes din 2019 încolo, pentru că își dorește să petreacă mai mult timp cu famila sa. Italianul și-a început cariera la Abarth în 1987, după care a trecut la Minardi un an mai târziu, înainte de a semna cu Ferrari ca și responsabil cu design-ul, în 1996. Costa a ajuns la Mercedes în 2012, câștigând patru titluri cu Săgețile Argintii.

În locul său va veni John Owen, care va conduce grupul de ingineri și va fi subordonatul lui James Allison. Owen, care a ajuns la echipă în 2007, ocupă deocamdată poziția de chief designer, lucrând în trecut pentru Sauber, Honda și Brawn.

Ellis se va retrage din funcția de director la mijlocul lui 2019. Mark Ellis a jucat un rol important în dezvoltarea formației Red Bull, lucrând vreme de 6 ani la echipa din Milton Keynes înainte de a ajunge la Mercedes în 2014. În locul său va veni Loic Serra.

“Suntem în discuții cu cei doi de luni bune și credem că luăm decizia corectă. Deși au personalități diferite, s-au respectat unul pe celălalt și au făcut din Mercedes ceea ce este astăzi. Am cunoscut nu doar oameni grozavi, ci și profesioniști care m-au învățat multe despre Formula 1 și despre cum trebuie să rămâi umil pentru a câștiga în acest sport. Cei doi au fost parteneri în adevăratul sens al cuvântului, așa că îmi va lipsi iubirea frățească pe care am creat-o între noi” – Toto Wolff, team principal Mercedes F1.