Sebastian Barbu câștigă clasa 11 la Raliul Perla Harghitei și devine lider la clasă

Sebastian Barbu câștigă clasa 11 la Raliul Perla Harghitei și devine lider la clasă

Sebastian Barbu și Marc Banca au avut un weekend perfect pe probele speciale din Raliul Perla Harghitei. După victoria obținută în etapa a cincea a sezonului la clasa la care concurează, Sebastian Barbu este noul lider în clasamentul general al clasei 11.

 Sebastian Barbu și Marc Banca și-au atins obiectivele și în acest weekend la Raliul Perla Harghitei, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri: victoria la clasa 11, o clasare cât mai bună în clasamentul general Open și urcarea pe prima poziție în ierarhia generală la clasa 11.

“Este o etapă foarte importantă pentru noi și vom încerca să obținem maximum de puncte. Mai sunt doar trei raliuri în calendar și este important să recuperăm punctele pierdute în etapele din prima parte a sezonului”, spunea Sebastian Barbu, înaintea startului în etapa de la Odorheiu Secuiesc.

În prima zi din Raliul Perla Harghitei au fost programate 3 probe speciale, speciala Bucin fiind și cea mai lungă a raliului cu aproape 30 de kilometri. Chiar dacă au avut mici probleme pe primele două probe ale zilei, Sebastian Barbu și Marc Banca au câștigat super speciala și au încheiat prima zi în postura de lideri la clasa 11.

“Ziua de vineri a fost puțin mai dificila din cauza greșelilor făcute pe partea de pregătire tehnică. Am rămas fără frâne pe prima probă a raliului și astfel nu am putut merge în ritmul pe care mi-l doream. Am avut un rezultat bun pe super specială și asta mă motivează la maximum.”

Sebastian Barbu și Marc Banca au fost de neoprit sâmbătă, cei doi reușind să câștige toate cele 9 probe speciale programate. În final, Sebastian Barbu a câștigat lupta la clasa 11 cu un avans de aproape două minute față de următorul clasat. Performanțele excelente au fost recompensate și cu locul patru în clasamentul general Open.

“Sâmbăta am avut un început mai prudent, dar pe finalul zilei ne-am intrat în ritm și nu doar că am câștigat la clasa noastră, dar am întrat de câteva ori și în top 5 la general open. A fost un raliul foarte frumos unde am mai descoperit și învățat multe lucruri noi despre noi și mașină. Trebuie să le mulțumesc fratelui meu, lui Marc și lui Stefano pentru că fără ei nu aveam cum să obțin această victorie aici. Până la Iași o sa ne vedeți și la Sibiu Rally Romania.”

Următoarea provocare pentru echipajul Sebastian Barbu/Marc Banca este Sibiu Rally Romania programat în perioada 16 – 18 august 2018.

Echipajul Sebastian Barbu/Marc Banca este susținut în acest sezon de Jifa SRL, Sherco Enduro Tours, vinurile Gorgandin, Aerotravel, Celot Logistics&Transport, Millers Oils prin MotorOil și TTH Motorsport