Alonso vrea să facă o cursă cât mai bună la Hockenheim

Alonso vrea să facă o cursă cât mai bună la Hockenheim

Fernando Alonso e determinat să scoată un rezultat cât mai bun în urma Marelui Premiu al Germaniei din acest weekend, după ce a terminat pe locul 8 în ultimele două curse din Austria și respectiv Marea Britanie.

Spaniolul a terminat de șapte ori în puncte în acest sezon, fapt ce îl plasează pe locul al optulea în clasamentul general. Alonso stă la doar două puncte de Nico Hulkenberg de la Renault, pilot aflat pe cel mai bun loc dintre “restul piloților”, adică acei piloți din afara topului 6 ocupat de Ferrari, Mercedes și Red Bull.

Alonso a concurat de 10 ori la Hockenheim, chiar și pe vechiul circuit din 2001 cu echipa Minardi.

“Îmi place mult de tot să pilotez pe Hockenheim și am câștigat de trei ori aici. Mă bucur să revin aici mai ales după pauza de anul trecut. Circuitul este unul dintre clasicele competiției, e grozav să pilotezi pe el și există destule oportunități de depășire, mai ales că avem o zonă în plus de DRS în acest an. Sper să putem avea o cursă bună” – Fernando Alonso.

Alonso și echipa McLaren continuă să evolueze chiar și după ce înțelegerea lor cu Honda a picat. După o schimbare managerială ce a avut loc înainte de Silverstone, atmosfera din paddock-ul formației este una pozitivă, aici sperându-se încă în revenirea echipei la cea mai bună formă posibilă.

“Știm că avem de lucrat la toate capitolele dacă vrem să avem șanse cât mai mari duminică. De asemenea știm că în timpul cursei putem concura pentru puncte, așa că de la Marele Premiu al Germaniei ne așteptăm la rezultate bune. Următoarele curse dinainte de vacanța de vară sunt pe circuite total diferite. Trebuie să lucrăm din greu și să facem tot ce putem ca să ne adaptăm set-up-ul pentru fiecare dintre ele. Doar așa putem să ne mărim șansele. Știm că nici circuitul din acest weekend nu este unul ușor pentru noi, dar vom da tot ce avem mai bun”, a concluzionat Alonso.

Marele Premiu al Germaniei are loc în acest weekend! Calificările încep sâmbătă, de la orele 16:00, ora României, în timp ce cursa este programată pentru duminică, de la 16:10, ora României.