Formula 3 Zandvoort: Dublă semnată de Ralf Aron

Formula 3 Zandvoort: Dublă semnată de Ralf Aron

Pe un circuit unde calificările sunt cruciale, monopolul Prema a început să se instaureze în 2018 odată cu etapa a patra a sezonului, Aron și Zhou urcând pe 2 și 3 la general.

Cât de departe par primele două etape ale sezonului, în care Sacha Fenestraz (Carlin) și Enaam Ahmed (Hitech) străluceau și se perindau pe la șefia clasamentului general! Pas cu pas, ordinea naturală se restabilește, cu cvintetul Prema în avanposturi și Motopark drept cei mai bine cotați rivali. Chiar și așa, la Zandvoort a fost loc de mari surprize, pe un circuit unde depășirile nu sunt foarte numeroase, însă o manevră reușită aici e poate mai valoroasă decât 10 în condiții mai simple.

Cursa 1

Polemanul Zhou a fost taxat de Aron la start, apoi nimic nu s-a mai schimbat până la final în configurația primilor patru. Estonianul a învins în fața chinezului din academia Ferrari, în urma celor doi sosind Mick Schumacher și Marcus Armstrong, care au certificat dominația Prema. Au urmat trei mașini Motopark în ordinea Ticktum-Vips-Aberdein, în timp ce Ahmed, Daruvala sau Fenestraz nu au ajuns în zona punctelor. La prima sa cursă în campionat, Sophia Floersch (Van Amersfoort Racing) și-a menținut poziția înaintea lui Petru Florescu (Fortec), cei doi încheind grupul de 24.

Cursa 2

Încă o dată, Ralf Aron a plecat excelent și pe frânarea din primul viraj primele trei monoposturi n-au încăput pe banda de asfalt. Ticktum a fost prins la mijloc între Aron și Mick Schumacher, germanul fiind cel trimis în decor. Nici pentru atletul Red Bull n-a fost prea bine, acesta pierzând apoi poziții de-a lungul cursei până la clasarea finală pe 6. Victoria i-a revenit lui Aron, urmat de Armstrong și Zhou pe un nou podium 100% Prema. În top 5 s-au mai plasat Palou și Habsburg, doi piloți care au rezultate fluctuante în această primă jumătate a sezonului 2018. Florescu a fost ultimul clasat, pe 19, iar Floersch a încheiat cu două poziții mai sus.

Cursa 3

Calificările fragmentate au făcut ca mulți protagoniști să nu reușească al doilea tur rapid, aferent grilei pentru cursa finală a weekendului. Cărțile mai bine amestecate au adus un învingător-surpriză în persoana lui Nikita Troitsky, cel care nu venise niciodată mai sus de poziția a noua până acum. Pilotul filierei SMP Racing a profitat de penalizarea primită de Dan Ticktum pentru anticiparea plecării și a fost scutit pe final de emoțiile unui restart din pricina accidentului suferit de Julian Hanses (ma-con), care a dus la întreruperea prematură a cursei. Dintre piloții Prema, doar Guanyu Zhou a punctat, locul secund aducându-l la doar un punct în urma liderului Marcus Armstrong. Podiumul ”BRICS” a fost completat de Jehan Daruvala, urmat de alte nume care punctează ocazional – Marino Sato și Fabio Scherer. Artem Petrov a punctat și el în premieră, într-o nouă manșă în care Florescu a fost închizător de pluton, iar Sophia Floersch l-a devansat cu două locuri.

Urmează etapa de la Spa-Francorchamps, din weekendul cursei de 24 de ore.

Clasament: Armstrong 131, Zhou 130, Aron 126.5, Ticktum 118, Ahmed 88.