Monster Energy, noul sponsor principal al Yamaha în 2019

Yamaha a confirmat că Monster Energy, celebrul producător de băuturi energizante, devine sponsorul principal al echipei de MotoGP începând cu 2019, în urma unei înțelegeri ce se va întinde pe mai mulți ani.

Monster le ia locul celor de la Movistar, care au fost sponsorii principali ai Yamaha din 2014 încoace. Numele oficial al echipei va deveni “Monster Energy Yamaha MotoGP Team” începând cu 2019. Chiar dacă nu a fost confirmată încă, noua culoare a motocicletelor ar putea fi predominant neagră, de la cea albastră din prezent.

“Suntem încântați că am ajuns la un acord cu Monster Energy, care vor fi sponsorii principali ai echipei noastre de uzină la MotoGP. Noul parteneriat va oferi celor de la Monster o prezență și mai puternică în cadrul clasei MotoGP, cel mai important eveniment din lumea motociclismului mondial. Cum Monster Energy este un brand dinamic, extrem de activ în toată lumea, ne așteptăm ca înțelegerea noastră să fie benefică atât pentru ei, cât și pentru noi, oferind expunere și o platformă ideală pentru activități de marketing pentru amândouă părțile” – Lin Jarvis, șeful echipei Yamaha MotoGP.

“Ne mândrim să anunțăm că noul capitol din povestea Monster Energy la MotoGP se va desfășura în compania echipei Yamaha. Noi ne-am arătat pasiunea pe care o purtăm acestui sport și pe care o împărtășim cu Valentino Rossi, Maverick Vinales, Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow, Johann Zarco și alții. De-abia așteptăm să începem colaborarea cu echipa și să creștem împreună” – Rodney Sacks, CEO Monster Energy.

Valentino Rossi și Maverick Vinales sunt deja sponsorizați de Monster, în timp ce Jorge Lorenzo, care se mută de la Ducati la Honda în următorul sezon, va fi nevoit să stopeze colaborarea cu brandul, având în vedere legăturile dintre noul său angajator și compania Red Bull.