Max Verstappen, despre diferența dintre Lewis Hamilton și Fernando Alonso

Max Verstappen este de părere că Fernando Alonso s-ar putea concentra pe deplin pe Formula 1 dacă ar avea la dispoziție un monopost ca cel al lui Lewis Hamilton.

Alonso concurează și în World Endurance Racing în acest an, pe lângă faptul că este pilot al celor de la McLaren în Formula 1. WEC au și schimbat data unei curse, pentru a se asigura că spaniolul de 36 de ani nu o va rata. De două ori campion mondial, Alonso și-a adjudecat și prestigiosul trofeu al Cursei de 24 de ore de la Le Mans luna trecută. Pilotul a reușit performanța pentru echipa Toyota Gazoo Racing, avându-i coechipieri pe Kazuki Nakajima și Sebastian Buemi, amândoi foști piloți de Formula 1.

Anul trecut, Alonso a ratat Marele Premiu al Principatului Monaco pentru a lua parte la cursa Indy 500. Verstappen a declarat că nu îl va copia pe Alonso și că nu va încerca să piloteze în mai multe competiții deodată.

“Poate, când o să fiu bătrân și încet, atunci o să o fac. Când ai cea mai bună mașină de pe grilă, atunci poți câștiga oricine ai fi. Orice pilot F1 ar fi putut câștiga cu Mercedes în ultimii patru ani. Toată lumea știe asta. Din acest motiv nu îl vezi pe Hamilton concurând la alte competiții, nu are nevoie de așa ceva. La fel și în cazul meu. Sunt într-o poziție din care pot câștiga curse, așa că sunt extrem de motivat. Nu vreau să concurez la Le Mans sau Indycar sau orice altceva” – Max Verstappen.

Alonso a trecut printr-o perioadă slabă de la reîntoarcerea lui la McLaren în 2015. De patru ani, spaniolul nu a mai terminat pe podium.