GT4 European Series: Răzvan Umbrărescu evoluează în acest weekend la Spa

GT4 European Series: Răzvan Umbrărescu evoluează în acest weekend la Spa

După weekendul remarcabil de la Misano, Răzvan Umbrărescu își continuă parcursul în seria europeană GT4 pe cel mai provocator traseu din calendar, cel de la Spa-Francorchamps.

SRO a extins în 2018 sărbătoarea automobilistică centrată pe prestigioasa întrecere de 24 de ore de la Spa rezervată modelelor de clasă GT3, organizând în weekendul anterior marii curse o reuniune-aperitiv de mare clasă. Astfel, pe 21-22 iulie avem parte de manșe din British GT, Blancpain GT Sports Club, BRDC F3, Ginetta GT5 și, desigur, GT4 European Series. Toate acestea sunt reunite sub bannerul ”SRO Speedweek” și deschid intervalul de 10 zile de acțiune în Munții Ardeni.

GT4 European Series a ajuns la jumătatea stagiunii, în urma rundelor disputate la Zolder (Belgia), Brands Hatch (Marea Britanie) și Misano (Italia). Unicul român angrenat în competiție, Răzvan Umbrărescu  (RN Vision STS Team) vine după două manșe de excepție, în care a reușit o victorie la general și un loc secund alături de Gabriele Piana pe circuitul ce poartă numele  lui Marco Simoncelli. BMW M4 GT4 a spart astfel monopolul Audi-Ginetta de până acum, HHC fiind în fruntea Silver Cup cu modelul britanic, iar Phoenix Racing urmându-i la bordul construcției germane.

Așteptările românului sunt măsurate într-un pluton ce numără 48 de echipaje la Spa, incluzând noul Alpine A110 GT4 care a debutat weekendul trecut în FFSA GT la Dijon. Teoretic, layout-ul circuitului se pretează bine pe plusurile BMW-ului pilotat de Umbrărescu, dar și de alte 10 perechi angrenate. Ambele curse sunt programate duminică, prima de la ora României 11:25, iar cea de-a doua de la 17:45. Acestea vor putea fi urmărite pe streamul de pe site-ul oficial al competiției.