Formula 1 Germania – Toto Wolff: “Mercedes, peste Hamilton și Bottas”

Formula 1 Germania – Toto Wolff: “Mercedes, peste Hamilton și Bottas”

Toto Wolff, team principal la Mercedes, a negat luni informația conform căreia folosirea ordinelor de echipă din timpul Marelui Premiu al Germaniei de duminică ar fi dovedit că Lewis Hamilton este preferat de echipă în defavoarea lui Valtteri Bottas.

Wolff a explicat că atât câștigătorul Hamilton, cât și coechipierul său Bottas se pot întrece în continuare de la egal la egal până aproape de final de sezon, când într-adevăr ar putea apărea decizii de echipă care să fie în favoarea unuia dintre cei doi.

“Competiția e cea mai importantă. Dacă deciderea titlului se face în al treilea sau al patrulea trimestru al campionatului, atunci am putea apela la asemenea decizii de echipă. Dar acum nu se pune problema de așa ceva. Am câștigat locurile unu și doi și la fel de fericiți eram și dacă piloții se aflau pe locurile acestea însă cu Valtteri primul.” – Toto Wolff.

După Safety Car, Bottas a încercat să treacă de Hamilton pentru a urca în poziția de lider în cursa umedă de duminică. Hamilton și-a apărat însă cu succes locul însă la câteva secunde dupa celor doi le-a fost transmis mesajul “hold position” – menține poziția.

Wolff spune că mesajul nu a fost pentru Hamilton în mod special, care a reușit să câștige în Germania plecând de pe locul al 14-lea în grilă, obținând astfel una dintre cele mai frumoase victorii ale carierei sale.

“Nu, categoric nu. Dacă lucrurile stăteau invers și Bottas era în frunte și Lewis pe doi, am fi transmis același mesaj. Identic. Scopul a fost să luăm locurile 1 și 2, indiferent de cine se afla în frunte”, a mai adăugat Wolff.

Liderul formației Săgeților Argintii a mai spus și că în momentul transmiterii mesajului ploua serios la Hockenheim, echipa nedorind să se confrunte cu riscuri de niciun fel.

“Ce i-am spus lui Valtteri puteam să spun și direct echipei. Aș fi făcut același lucru și dacă lucrurile stăteau invers. La noi există transparență, noi nu facem diferențe între piloți. A fost important să urcăm cu amândoi piloții pe podium, pe locurile unu și doi, pentru a recupera din punctele pe care le-am pierdut datorită ghinioanelor din cursele trecute”, a concluzionat Toto Wolff.