Formula 1 – A cumpărat Lawrence Stroll Force India?

Formula 1 – A cumpărat Lawrence Stroll Force India?

Presa germană titrează că miliardarul Lawrence Stroll, tatăl pilotului Lance Stroll, ar fi cumpărat acțiunile majoritare ale echipei Sahara Force India.

Din cele declarate de Vijay Mallya, referitor la problemele financiare ale echipei, formația cu baza la Silverstone a avut și are un viitor incert, zvonurile vorbind de mai mult timp de vânzarea echipei la alți investitori. Mallya a dezvăluit că situația nu este întocmai așa cum specula presa, însă a declarat că orice ofertă viabilă va fi luată în considerare.

Potrivit publicației germane Auto Bild, una dintre oferte s-ar fi materializat, Lawrence Stroll cumpărând o mare parte din Force India.

“Nu știm exact dacă a cumpărat acțiunile majoritare sau este proprietar cu drepturi depline”, a scris Auto Bild prin corespondentul Ralf Bach.

Dacă e adevărată, schimbarea conducerii echipei ar putea duce la o eradicare a problemelor financiare la Force India, lipsa resurselor fiind una dintre cele mai grave probleme ale formației.

“Vorbim de o întrecere la capitolul dezvoltare, așa a fost și așa va fi mereu în Formula 1. Suntem departe de a avea mașinile pe care ni le dorim. Ca să putem câștiga, trebuie să putem dezvolta mașina. Momentan, suferim și cam atât, sincer să fiu” – Otmar Szafnauer, COO Force India.

Dacă Stroll a cumpărat într-adevăr Force India, acest fapt va duce la mutarea fiului său Lance la echipă. Lance Stroll ar putea avea șanse mai mari de afirmare în acest mod, după un an slab la Williams. Schimbarea pune sub semn de întrebare și viitorul actualilor piloți ai Force India, Sergio Perez și Esteban Ocon.