Formula 1 – Mercedes, îngrijorați de progresul Ferrari, se așteaptă la un Mare Premiu al Ungariei dificil

Formula 1 – Mercedes, îngrijorați de progresul Ferrari, se așteaptă la un Mare Premiu al Ungariei dificil

Mercedes spun că sunt mai mai lenți pe liniile drepte decât Ferrari, precizând că circuitul virajat de la Hungaroring este departe de a fi ideal pentru monoposturile formației.

Ferrari au avut un ritm superior celor de la Mercedes în ultima cursă din Germania, însă din cauza unui mix de erori de pilotaj și strategie greșită pe ploaie, Lewis Hamilton este acum în fruntea clasamentului, britanicul ajungând din nou în fața neamțului.

“Chiar dacă suntem în fruntea clasamentelor, încă sunt de părere că Ferrari stau foarte bine în acest moment și că rămân rivalii și competitorii de învins. Avem de-a face cu un campionat greu, cu niște adversari care merg din bine în mai bine. În timp ce noi adăugăm putere și performanță mașinii și motorului, ei fac exact la fel. Trebuie să continuăm să credem în noi și în echipă, asta va fi ceva important în cum se va desfășura până la urmă restul competiției” – Toto Wolff, team principal Mercedes.

Următoarea cursă e cea de la Hungaroring, pe un circuit îngust și cu multe viraje, mai mult pe placul formațiilor care evoluează bine pe trasee cu mai puține linii de drepte și care se axează pe viraje și tehnică.

Deocamdată însă, Ferrari par că se descurcă bine în ambele cazuri, în schimb ce Mercedes sunt cu un pas în urma italienilor. Săgețile Argintii au câștigat doar o singură dată în Ungaria, în 2016, șefii echipei spunând că nu cred în șansele de izbândă ale formației în acest weekend.

“Budapesta a fost mereu o destinație dificilă pentru noi. Sunt de părere că temperaturile ridicate și așezarea, forma circuitului din Ungaria nu sunt deloc pe placul mașinilor noastre”, a mai adăugat Toto Wolff.

Cine va câștiga totuși cursa de pe pământ maghiar? Rămâne de văzut! Marele Premiu al Ungariei are loc în acest weekend. Calificările încep sâmbătă după-masa, de la orele 16:00, ora României, în timp ce cursa propriu-zisă este programată pentru duminică, cu startul de la orele 16:10, ora României.