Formula 1 – Ocon, noua țintă pentru Renault?

Formula 1 – Ocon, noua țintă pentru Renault?

Force India au declarat că îi vor permite lui Esteban Ocon, dacă toate condițiile vor fi împlinite, să se mute la Renault din 2019.

Ocon e membru al programului de piloți juniori ai Mercedes, fiind împrumutat la Force India. Conform înțelegerii, Ocon poate pleca doar la Mercedes, orice altă decizie fiind mai întâi supusă la vot în forul formației indiene. În ultimele săptămâni, au apărut zvonuri cum că Mercedes ar vrea să îl transfere pe Ocon la Renault, pentru a-l ajuta să crească în cariera de pilot. Unele surse spun că s-ar fi ajuns deja la o înțelegere în acest sens.

Renault poate astfel să angajeze un pilot francez chiar dacă vine de la o academie de pilotaj rivală. Dar mișcarea va trebui să treacă totuși de Force India, mai ales că un pilot Mercedes este îndrumat astfel spre o echipă rivală. Toto Wolff a spus că viitorul francezului este încă incert. La fel sunt de părere și liderii Force India.

“Încercăm să nu dezvăluim detalii din contractele piloților noștri, dar putem spune că ar trebui să îi dăm voie să plece. Dacă circumstanțele vor fi bune, cel mai bine ar fi pentru noi să analizăm situația. Ne place de Esteban, a făcut o treabă bună pentru noi. În final, decizia ne aparține. Dacă Renault vor să plătească o grămadă de bani, o să luăm în considerare propunerea” – Otmar Szafnauer, team COO la Force India.

Poziția celor de la Renault este una dificilă, pentru că aceștia încă nu știu ce va face Carlos Sainz, având în vedere că e sub contract cu Red Bull. Formația din Milton Keynes îl va ține la echipă pe Daniel Ricciardo, fapt ce l-ar putea lăsa liber de contract pe spaniol. Șeful Renaul Cyril Abiteboul a confirmat că Sainz este încă în cărți pentru echipa franceză.

“Un lucru care ține totul blocat e decizia referitoare la Ricciardo. Cu anunțurile celor de la Mercedes din această săptămână mă aștept la un efect de domino, mai ales în privința lui Ricciardo, care ar clarifica o mulțime de lucruri pentru noi. Noi avem deja idei despre un număr de piloți pe care i-am dori la noi” – Cyril Abiteboul, team principal Renault.