Lewis Hamilton: “Victoria din Germania mi-a amintit de vremurile când făceam karting”

Lewis Hamilton: “Victoria din Germania mi-a amintit de vremurile când făceam karting”

Lewis Hamilton a plecat de pe locul al 14-lea în Germania, dar a terminat victorios în ciuda tuturor așteptărilor.

Hamilton a profitat la maxim de ieșirea din cursă a lui Vettel pentru a câștiga o întrecere dramatică la Hockenheim și a reveni pe primul loc în clasamentul piloților. Având în vedere că nu mai câștigase niciodată când plecase mai jos de locul 6 de pe grilă, victoria părea imposibilă pentru britanic duminică.

După ce hidraulica i-a dat peste cap planurile în calificări, Hamilton a plecat în cursă cu șanse minime la victorie. Cumva însă, astrele s-au aliniat pentru starul Mercedes, așa că 24 de ore mai târziu, pilotul a reușit să sărbătorească.

Drama a continuat cu investigația stewarzilor după oprirea la boxă care l-a ajutat pe Hamilton să termine cursa victorios, investigație care a durat 3 ore după afișarea steagului în alb-negru. 

“Am dat tot ce am putut în cursă. Așa fac mereu, dar acum am reușit cumva mai mult. Fiecare tur s-a desfășurat așa cum l-am planificat. Mi-am adus aminte de cum am început în acest sport. Tata mi-a cumpărat un kart vechi, care a trecut pe la 5 familii înainte să ajungă la noi. A cheltuit bani frumoși pentru a-l repara și vopsi. A fost cu el la Halfords și l-a reparat cât de bine a putut. Acum a trebuit să plec din spate și să ajung cumva în față, să trec de mașinile și piloții mai experimentați și rapizi. Cu acel kart am învățat să fac asta, la asta eram cel mai bun încă de atunci. Sâmbătă a fost o zi dificilă. Am stat lângă mașină și chiar dacă nu am plâns, am avut inima frântă. Când am o zi ca aceasta, nu pot decât să profit de șansă și să arăt de ce sunt în stare, pilotând de la coada grilei până în fruntea acesteia, care e mai antrenant decât să pleci din start cu avantaj clar” – Lewis Hamilton.

Hamilton a reușit să ajungă în fruntea clasamentului după cursa din Hockenheim, având 17 puncte avantaj în fața lui Sebastian Vettel, înaintea de Marele Premiu al Ungariei din acest weekend.