Formula 1 – Revenirea lui Fernando Alonso la Ferrari devine posibilă după plecarea lui Sergio Marchionne de la Scuderie

Formula 1 – Revenirea lui Fernando Alonso la Ferrari devine posibilă după plecarea lui Sergio Marchionne de la Scuderie

Fernando Alonso poate spera la o posibilă revenire la Ferrari începând cu sezonul 2019, a declarat Martin Brundle, analist pentru Sky Sports și fost pilot de Formula 1.

Marchionne, care a fost un om de bază al companiei, a suferit mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă, care au culminat cu o intervenție chirurgicală și care i-au determinat pe Ferrari să îl înlocuiască.

Schimbarea s-a făcut cu fostul șef Marlboro Louis Camilieri.

Later edit: Sergio Marchionne a decedat astăzi, 25 iulie, la scurt timp după anunțul înlocuirii sale.

Alonso a plecat de la Ferrari după ce a reușit să câștige titlul de vicecampion de trei ori, dar niciodată pe cel de campion mondial. Alonso a trecut la McLaren în speranța că aici va putea fi mai competitiv. Din păcate însă, mișcarea s-a dovedit a fi una nefastă pentru Alonso, care a avut de îndurat trei ani și jumătate de frustrări. Alonso a avut parte de încă un weekend nefast la Hockenheim, acolo unde a terminat în afara grilei, abandonând pentru a 20-a oară la bordul unui McLaren.

McLaren sperau să se apropie mai mult de topul grilei în acest sezon, după ce au trecut la motoare Renault, însă sunt doar pe locul 7 din cele zece echipe din competiție. S-a vorbit de nenumărate ori deja despre retragerea acestuia din F1 și trecerea în World Endurance Championship, despre Alonso vehiculându-se că ar vrea să rămână în Marele Circ doar dacă ar putea concura pentru o echipă de top.

Mercedes au încheiat deja contractele cu Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, în timp ce Daniel Ricciardo va semna cel mai probabil cu Red Bull într-un final, alături de Max Verstappen.

Astfel, pentru Alonso ar mai rămâne valabilă doar varianta Ferrari, acolo unde ar concura alături de Sebastian Vettel. Kimi Raikkonen se pregătește să părăsească Formula 1, la finalul sezonului. Marchionne a mai spus în trecut că nu ar fi de acord cu revenirea lui Alonso la echipa din Maranello. Analistul Sky Sports Martin Brundle, fost pilot la McLaren, crede că veteranul va începe să vorbească în curând cu reprezentanții Scuderiei.

“Îmi pare rău să aud că Sergio Marchionne, șeful Ferrari, nu se simte bine și nu va mai reveni la companie. Acest fapt va avea repercursiuni importante în direcția pe care o va lua Ferrari și Formula 1 în sine. Sunt sigur că Alonso va discuta imediat cu noul șef Louis Camilieri, într-o ultimă încercare de a-și câștiga un loc la echipă” – Martin Brundle, Sky Sports.

Sezonul 2018 continuă în acest weekend cu Marele Premiu al Ungariei, ultima cursă înainte de pauza de o lună de la jumătatea sezonului. Calificările încep sâmbătă de la orele 16:00, ora României, iar cursa propriu-zisă este programată pentru ziua de duminică, cu începere de la orele 16:10, ora României.