Formula 1 – McLaren semnează cu fostul director tehnic Toro Rosso, James Key

Formula 1 – McLaren semnează cu fostul director tehnic Toro Rosso, James Key

James Key de la Toro Rosso a devenit oficial noul director tehnic al McLaren.

BBC au titrat că James Key, în vârstă de 46 de ani, și-a dat demisia de la echipa secundă a celor de la Red Bull urmând să se mute la McLaren, lucru confirmat în cadrul unei întâlniri cu ziariștii de către purtătorul de cuvânt al echipei din Woking.

Presa a mai scris și că Matt Morris s-a retras din funcția de director al inginerilor de la McLaren. 

McLaren, a doua cea mai de succes echipă din Formula 1, care a câștigat titluri cu legendele Ayrton Senna și Alain Prost, își restructurează echipa de management tehnic, despărțindu-se și de Eric Boullier cu câteva săptămâni înainte, după ce în aprilie s-a despărțit de directorul tehnic Tim Goss. Morris a fost unul dintre cei trei directori tehnici ai formației, dintre care doar Peter Prodromou a mai rămas la echipă, la departamentul aerodinamică.

Brazilianul Gil de Ferran, un fost câștigător al Indianapolis 500, a fost numit director sportiv, în timp ce Andrea Stella va ocupa funcția de director de performanță, fiind responsabil cu operațiunile de pe circuit.

McLaren au pus punct unei colaborări de trei ani cu Honda la final de an 2017, acum folosind propulsoare Renault. Mișcarea a scos în evidență neajunsurile șasiului McLaren, despre care echipa credea că este unul dintre cele mai bune de pe grilă. Șeful echipei, Zak Brown, a recunoscut că va mai trece mult timp până ce McLaren va putea să câștige campionate.

“Cred că avem câțiva ani de muncă până atunci. Nu știu dacă 2 sau 10, sau undeva la mijloc” – Zak Brown.

McLaren nu au mai câștigat o cursă din 2012 și ocupă în acest moment locul al șaptelea în clasament, fiind cu un loc și 28 de puncte în fața echipei Toro Rosso, după 11 din cele 21 de curse din calendarul Formulei 1. Următoarea cursă unde echipele își vor putea testa monoposturile are loc chiar în acest weekend, în capitala Ungariei. Cursa propriu-zisă este programată pentru duminică, de la orele 16:10, ora României.