Formula 1 – Vettel nu-l învinuiește pe Bottas pentru acroșajul de la Hungaroring

Formula 1 – Vettel nu-l învinuiește pe Bottas pentru acroșajul de la Hungaroring

Sebastian Vettel nu îl învinuiește pe Valtteri Bottas pentru că acesta l-a acroșat în cursa din Ungaria de duminică, spunând că pilotul Mercedes nu a avut aderență, în timp ce cei doi se luptau pentru locul secund.

Bottas a intrat la boxe în turul al 16-lea din cele 70 ale cursei maghiare, motiv pentru care pneurile sale erau uzate în timp ce cursa intra în ultimele 10 tururi. Acest fapt i-a oferit lui Vettel, care avea încălțate pneuri mai noi, oportunitatea de a-l ataca pe finlandez, cu 5 tururi înainte de sosire. Vettel a inițiat depășirea la final de viraj întâi, însă finlandezul nu s-a lăsat, motiv pentru care a blocat roțile și a intrat în partea din dreapta spate a mașinii Ferrari pilotate de neamț.

“M-am trezit dintr-o dată lovit din spate. Pentru el nu exista altă variantă, nu avea unde să se ducă. Nu îl învinovățesc cu nimic, nu a avut aderență și când ești așa de aproape de altcineva e foarte greu să oprești mașina. Cred că a blocat roțile și din acest motiv ne-am atins. Roțile mele spate erau într-o stare mult mai bună, iar la ieșirea din virajul întâi am avut și DRS și trasă. Am mers confortabil în virajul doi. M-am asigurat doar că nu am apăsat prea tare frâna, am apăsat și când am virat am simțit contactul” – Sebastian Vettel.

Vettel a scăpat fără probleme de acroșaj, reușind să termine cursa pe locul al doilea.

“Am avut noroc că am putut controla mașina după contact și că nu am suferit nicio daună. Echipa mi-a spus imediat că pneurile erau în regulă. Am simțit că mașina era bine și așa a și fost, până la final de cursă”, a concluzionat Vettel.