Formula 2 Hungaroring: de Vries și Albon se apropie de vârful clasamentului

Formula 2 Hungaroring: de Vries și Albon se apropie de vârful clasamentului

Într-un weekend dificil pentru George Russell, cei mai apropiați urmăritori au punctat masiv în Ungaria: Nyck de Vries și Alex Albon au triumfat, iar Lando Norris a dat un recital pe ploaie.

În ultimele minute ale sesiunii de calificări, Sergio Sette Camara (Carlin) a obținut primul său pole position din Formula 2, fiind urmat de Jack Aitken (ART Grand Prix) și de Nyck de Vries (Prema) pe o pistă uscată. Cei doi piloți aflați în avanposturi la general nu au dezamăgit, George Russell (ART Grand Prix) clasându-se al patrulea, iar Lando Norris (Carlin) al șaselea. În schimb, Alexander Albon (DAMS) avea mult de recuperat de pe 13, împărțind linia a șaptea a grilei cu coechipierul Nicholas Latifi.

Condițiile schimbătoare au fost sarea și piperul cursei principale, în primă fază Lando Norris fiind de neatins cu pneuri de ploaie, juniorul McLaren inventând trase inedite pentru a-și devansa toți adversarii. Ulterior, uscarea asfaltului a fost prielnică pentru de Vries, care a recuperat tot deficitul de 12 secunde ce-l separa de britanic, l-a surclasat și a pus o distanță confortabilă până la sosire. Norris a rămas să se dueleze cu fostul lider al întrecerii, Sette Camara. Brazilianul a fost frustrat de colegul său în ultimele tururi și și-a pierdut cumpătul în penultimul viraj al ultimului tur, răsucindu-l pe Antonio Fuoco (Charouz). Penalizarea a venit imediat, iar italianul a completat podiumul, înaintea lui Aitken, Albon și Ghiotto (Campos).

Pole-ul pe grila inversată pentru cursa de sprint i-a revenit lui Artem Markelov (Russian Time), însă nu l-a putut converti într-un succes, căci a pierdut prima poziție încă de la start. Ghiotto s-a plasat pe exterior și a preluat șefia, urmat de un Albon care a așteptat ca degradarea pneurilor să-l avantajeze dincolo de turul 20. Thailandezul a revenit asupra liderului și a executat depășirea, în urma celor doi având loc un nou episod al luptei din cadrul echipei Carlin. De această dată, Sette Camara a rezistat în fața lui Lando Norris, aceștia fiind urmați de Roberto Merhi (MP Motorsport) și de un Nirei Fukuzumi foarte abil în a-și păstra pneurile în viață pe final de cursă. Japonezul a efectuat o serie de depășiri ce a culminat cu devansarea la photo finish a lui Nyck de Vries, iar ultimul punct i-a revenit lui George Russell, plecat ultimul.

Liderul campionatului vede așadar cum urmăritorii se apropie, doar 12 puncte fiind ecartul ce-l separă în acest moment de Norris, cu patru etape rămase de disputat din actualul sezon.

Clasament piloți: Russell 171, Norris 159, Albon 141, Markelov 114, de Vries 114, Fuoco 112

Clasament echipe: Carlin 265, ART Grand Prix 232, DAMS 175, Charouz 174, Prema 143.