Raikkonen: “Nu simt rezultatul din Ungaria ca pe unul fericit”

Raikkonen: “Nu simt rezultatul din Ungaria ca pe unul fericit”

Ferrari au reușit să urce cu doi piloți pe podium la Hungaroring, însă chiar și așa, pilotul Kimi Raikkonen spune că deznodământul nu a fost unul fericit pentru echipă.

După antrenamentele de vineri, pronosticurile arătau că Ferrari e echipa de bătut în cursa de duminică. Totul s-a schimbat însă sâmbătă, atunci când a început să plouă în calificări, fapt ce a dat peste cap strategiile tuturor echipelor și a scos duo-ul Mercedes pe locurile 1 și 2 pe grila de start, în timp ce Raikkonen și respectiv Vettel au fost nevoiți să se mulțumească doar cu locurile 3 și 4.

Cei doi piloți Ferrari au reușit să ajungă pe podium, însă se așteptau la mult mai mult de la cursa de duminică. Ferrari au stat mare parte din cursă în spatele lui Valtteri Bottas, fapt ce i-a permis lui Lewis Hamilton să se distanțeze. Britanicul a câștigat cursa la 17 secunde în fața lui Sebastian Vettel, în timp ce Raikkonen a terminat al treilea.

“Nu am simțit cursa ca fiind una foarte bună, mai ales că am terminat al treilea. Am avut viteză bună, însă după ce s-a întâmplat sâmbătă și mai ales după start, nu am mai putut să ne folosim de avantajul vitezei pentru a recupera. Rezultatul final nu îl simt ca fiind unul fericit. Ca echipă, am reușit puncte importante, dar cred că avem unele lucruri la care trebuie să lucrăm. Depinde și de cum privești lucrurile, dacă le consideri bune sau rele. Nu cred că a fost un dezastru, dar putea fi mult mai bine, cu siguranță” – Kimi Raikkonen.