MotoGP – Honda nu știe cât timp îi va lua lui Lorenzo să se adapteze la echipă

MotoGP – Honda nu știe cât timp îi va lua lui Lorenzo să se adapteze la echipă

Șeful Honda MotoGP, Alberto Puig, spune că nu poate aprecia cât timp îi va lua lui Jorge Lorenzo să se adapteze la echipa pe care o conduce, spaniolul urmând să facă trecerea de la Ducati începând cu 2019.

Lorenzo pleacă la Honda după două sezoane la Ducati, acolo unde a înregistrat prima campanie fără victorii la clasa mare anul trecut, când a avut dificultăți în a se obișnui cu modelul Desmosedici, după nouă ani de evoluție la Yamaha. Campionul mondial din 2010, 2012 și 2015 a reușit prima sa victorie cu Ducati luna trecută la Mugello, după care o a doua la Barcelona, chiar dacă italienii au anunțat schimbarea lui Lorenzo cu Danilo Petrucci înainte de cursă. Puig crede că Lorenzo poate să revină la performanțele pe care le-a reușit în trecut, însă recunoaște că nu știe cât îi va lua pilotului să se acomodeze la Honda.

“Lorenzo are trei titluri la MotoGP, deci credem că are potențial să facă performanță cu motocicleta noastră. Credem că va lupta să ajungă la nivelul la care va putea concura pentru victorii, așa cum a făcut și în trecut. Însă niciodată nu poți spune cum se va adapta un pilot, câteodată e mai ușor, câteodată nu. A avut nevoie de mult timp să înțeleagă motocicleta Ducati. Odată ce a făcut-o, a câștigat două curse una după alta. Ne așteptăm să fie rapid. Cât de rapid? Nu știm. Dar suntem încrezători în potențialul său și în cariera pe care o are în spate. Nu va veni la Honda doar ca să fie pe circuit” – Alberto Puig, team leader Honda.

Lorenzo îl va înlocui pe Dani Pedrosa, care se retrage la final de 2018 din MotoGP. Puig spune că stilul de pilotaj al celor doi piloți este unul extrem de similar, fapt ce ar putea ușura tranziția noului pilot.

“Amândoi pilotează calm într-un fel. Să avem piloți diferiți e interesant pentru noi, deoarece putem dezvolta motocicletele mai bine, putem învăța de pe urma lor, putem vedea lucrurile diferit. Inginerii învață de la piloți, așa că de-abia așteptăm să vedem ce va aduce Lorenzo la Honda”.