Ross Brawn: Formula 1 va face tot ce poate pentru a-i ajuta pe Force India să supraviețuiască

Ross Brawn: Formula 1 va face tot ce poate pentru a-i ajuta pe Force India să supraviețuiască

Directorul sportiv F1, Ross Brawn, declară că Force India va fi ajutată pentru a supraviețui, după ce a intrat în insolvență săptămâna trecută.

Ross Brawn a declarat că Formula 1 va face tot ce poate pentru a ajuta formația să supraviețuiască, echipa fiind acum în insolvență din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat de o bună perioadă de vreme. După luni întregi de incertitudine, Force India a intrat oficial în insolvență vineri, după o ședință publică la Curtea Supremă din Londra, acolo unde au ajuns, printre alții, pilotul Sergio Perez, producătorul de motoare Mercedes și sponsorul BWT, alături de alți inițiatori ai procedurii.

Administratorii echipei lucrează acum pentru a găsi un nou patron pentru Force India, încercând astfel să salveze cele 400 de locuri de muncă din cadrul echipei, care va continua să concureze în paralel cu procedurile legale inițiate. Brawn a scris, în urma cursei din Ungaria, că și-ar dori ca toți cei care intră acum în vacanța de vară să aibă parte de o pauză liniștită.

“Mă refer mai ales la cei de la Force India, care se confruntă cu o perioadă mai delicată acum. Formula 1 va face tot ce îi stă în puteri ca să asigure supraviețuirea echipei. Sper din tot sufletul ca în următoarele zile sau săptămâni să putem să rezolvăm această problemă. Echipa cu baza la Silverstone a fost un exemplu că se poate concura în Formula 1 și cu resurse puține încă de la începuturi, arătând că ce faci și cum faci unele lucruri e mult mai important decât mărimea bugetului de care dispui” – Ross Brawn

Force India este condusă în continuare de team managerul Bob Fernley și de COO Otmar Szafnauer, acesta din urmă spunând că investiția vehiculată că s-ar materializa în cazul echipei este “iminentă”.