Formula 1- Sainz, avertizat despre riscurile de a concura alături de Alonso în 2019

Formula 1- Sainz, avertizat despre riscurile de a concura alături de Alonso în 2019

Pedro de la Rosa îl avertizează pe Carlos Sainz despre riscurile la care se expune pilotând în Formula 1 avându-l ca și coechipier pe Fernando Alonso, fapt ce probabil că se va întâmpla începând cu 2019.

După ce Ricciardo a decis să rămână la Red Bull, lucru neconfirmat încă oficial, iar Renault pare că dorește să meargă pe varianta Esteban Ocon pentru sezonul 2019, Sainz este în situația de a-și căuta echipă pentru următoarea stagiune. Sainz a câștigat puncte în mod constant pentru Renault în acest sezon, însă este la 22 de puncte în spatele coechipierului Nico Hulkenberg în clasament.

Dacă ar concura alături de Alonso, Sainz și-ar îndeplini un vis, însă Pedro de la Rosa crede că mișcarea nu ar fi una benefică pentru pilot. Acesta crede că Sainz urmează să aibă soarta lui Vandoorne, care a fost depășit de Alonso în fiecare cursă din 2018.

“Un vis? Cred că ar fi mai bine să nu facă asta. Să îl ai coechipier pe Fernando poate fi foarte dificil. Aș prefera să aibă de suferit altcineva în afară de Carlos. Aș prefera să mai câștige vreo doi sau trei ani de experiență înainte să fie în echipă cu o bestie precum Fernando”, a declarat fostul pilot McLaren.

De la Rosa spune că lupta pentru titlu se va da fără doar și poate între Lewis Hamilton și Sebastian Vettel.

“Mercedes câștigă unde ar trebui să câștige Ferrari, așa că pentru Vettel probabil că e enervant că, deși are mașina cea mai bună de pe pistă, e la 24 de puncte în spatele liderului. Mai e mult până la final de sezon, așa că detaliile din fiecare cursă vor decide într-un final câștigătorul campionatului”, a concluzionat Pedro de la Rosa.