Formula 1- Daniel Ricciardo pleacă de la Red Bull!

Formula 1- Daniel Ricciardo pleacă de la Red Bull!

Pilotul Daniel Ricciardo a făcut un anunț șocant, precizând că va părăsi Red Bull și va pilota pentru  echipa de uzină Renault începând cu 2019.

Australianul în vârstă de 29 de ani s-a aflat de ceva vreme în tratative cu formația franceză, finalizând discuțiile și ajungând la un acord cu echipa. Ricciardo a mai fost curtat și de către McLaren, însă discuțiile nu s-au materializat.

Ricci spune că se simte nedorit la Red Bull, după ce echipa a precizat că pilotul lor principal este Max Verstappen, căruia echipa i-a și oferit un contract mult mai bun în sezonul precedent. Christian Horner spunea atunci că olandezul este omul în jurul căruia va fi construită formația.

“Respectăm decizia lui Daniel de a părăsi Red Bull și îi dorim tot binele în viitor. Vrem să îi mulțumim pentru dedeicația și rolul pe care l-a jucat cât timp a fost la noi începând cu anul 2014, timp în care a câștigat de 7 ori și a prins podiumul de 29 de ori. O să luăm în calcul fiecare opțiune pe care o avem înainte să decidem pe cine vom aduce la echipă alături de Max în 2019. Mai sunt 9 curse în acest sezon și trebuie să ne focusăm pe ele” – Christian Horner, team principal Red Bull.

Plecarea lui Ricciardo ar putea însemna totodată mutarea lui Carlos Sainz de la Renault la McLaren. Ricciardo se visa la Ferrari, însă acest lucru nu părea că se poate materializa cât timp Vettel rămâne la Scuderie. Vestea lui Ricciardo a fost una cel puțin neașteptată, mai ales că australianul declara de curând că un nou contract cu Red Bull urma să fie semnat în câteva săptămâni