Formula 1 – Alonso speră să-l vadă cât mai repede pe James Key la McLaren

Formula 1 – Alonso speră să-l vadă cât mai repede pe James Key la McLaren

McLaren și Toro Rosso au de rezolvat o dispută privind transferul de personal calificat. McLaren a anunțat în Ungaria că James Key va fi noul director tehnic al echipei care trece printr-o perioadă dezastruoasă.

Deocamdată însă, Key este angajatul Toro Rosso, echipă al cărei șef Franz Tost a declarat că James are un contract valid pe termen lung cu echipa sa. Certitudinea este că Matt Morris va părăsi McLaren.

“E o întrebare pe care ar trebui să i-o puneți lui Zak Brown. Dar când un specialist de talia lui James vine la McLaren, nu poate decât să fie o mutare bună. Vom vedea însă dacă va veni destul de repede pentru a putea lucra la mașină în acest sezon și în sezonul viitor” – Fernando Alonso.

Pilotul McLaren nu a comentat asupra zvonurilor cum că ar încerca să se reîntoarcă la Ferrari.

“Într-un weekend Christian Horner spune ceva, după care vin Rosberg sau Palmer și spun altceva. Nu comentez niciun astfel de zvon. Mai am destule curse de parcurs în acest an, nu doar în Formula 1. O să concurez și în karting și în anduranță, așa că nu prea am cum să adaug orice altceva în program”, a declarat spaniolul.

Alonso le-a luat apărarea celor de la McLaren.

“Suntem sinceri cu noi înșine, încercăm să înțelegem cauzele problemelor cu care ne confruntăm, cum ar fi lipsa vitezei și încercăm să găsim noi soluții. Acești pași pozitivi vor ajuta McLaren să devină mai tare în viitor. În Formula 1 nu poți schimba lucrurile într-o singură zi, dar tot ce am văzut în ultimele două sau trei curse mi s-a părut logic”, a concluzionat pilotul de 36 de ani.