Niki Lauda se recuperează într-un spital din Viena după un transplant de plămân

Niki Lauda se recuperează într-un spital din Viena după un transplant de plămân

Legendarul pilot de Formula 1, Niki Lauda, se recuperează după un transplant de plămân, într-o unitate medicală din Viena.

De trei ori campion mondial, Niki Lauda va sta câteva săptămâni pe patul de spital, după ce austriacul a suferit un transplant de plămân în urma unei intervenții de urgență. Operația a fost una de succes, a declarat chirurgul care a intervenit în cazul fostului pilot. 

“Lucrurile merg foarte bine deocamdată, suntem mulțumiți”, a declarat Walter Klepetko, chirurgul lui Lauda.

Potrivit presei austriece, antreprenorul de 69 de ani, posesorul unei linii aeriene, manager de Formula 1 și fost pilot a avut nevoie de un transplant după ce a contactat o infecție cauzată de un virus asemănător cu cel gripal. Lauda suferă de probleme medicale încă de la accidentul pe care l-a avut la Nurburgring în 1976. Pilotul a scăpat atunci cu viață în urma accidentului, însă a suferit arsuri grave pe mare parte din corp.

Lauda s-a accidentat grav și la un plămân la acea vreme, având nevoie și de două transplantări de rinichi. Pilotul și-a adjudecat primul titlu în 1975 și a devenit o legendă a Formulei 1 un an mai târziu, urcând la bordul monopostului său la doar 42 de zile după gravul accident. Lauda a mai câștigat încă două campionate, în 1977 și 1984.