Formula 1 – Esteban Ocon: “Mercedes mi-a salvat viața”

Formula 1 – Esteban Ocon: “Mercedes mi-a salvat viața”

Pilotul Force India, Esteban Ocon, a vorbit despre trecutul său și despre cum a ajuns să piloteze la Formula 1, francezul spunând că mereu a dus lipsă de bani și că cei de la Mercedes l-au finanțat, salvându-i practic viața.

Pe vremea când Ocon își făcea apariția pentru prima dată pe scena Formulei 1 în 2016, francezul era cel mai tânăr pilot din istoria țării sale care concura în Marele Circ, având doar 19 ani. A debutat cu Manor la Marele Premiu al Belgiei, după care s-a mutat la Force India în 2017. Ca să ajungă acolo însă, tânărul pilot spune că toate meritele le revin celor de la Mercedes.

“Da, Mercedes mi-au finanțat cariera și nu a fost deloc ușor. Familia mea a făcut o grămadă de sacrificii, părinții mei nu au avut niciodată bani mulți ca să mă ajute. Au fost două momente cheie în cariera mea. Momentul în care am fost descoperit de Gravity Sport Management, care devenea mai apoi Lotus F1 Team Junior, precum și momentul în care am devenit campion european de Formula 3, după care am rămas fără un volan la dispoziție. Îmi făceam scenarii că o să ajung să lucrez ca mecanic cu tata sau că o să ajung ospătar la un restaurant” – Esteban Ocon.

Așa cum se întâmplă și în filme, când totul părea că merge din rău în mai rău pentru Esteban, acesta a primit ajutorul de care avea nevoie. Mercedes au văzut în el talentul și pasiunea pentru motorsport, moment în care au decis să îl ajute financiar.

“Am avut o iarnă groaznică, pentru că la clasele junioare trebuie să îți plătești participarea în sezon și nu ești plătit cât timp ești acolo. Din fericire, Mercedes m-au ajutat și practic mi-au salvat viața”, s-a destăinuit Esteban Ocon.