Formula1 – Vettel: “Titlul se va decide complet diferit în acest an față de 2017”

Formula1 – Vettel: “Titlul se va decide complet diferit în acest an față de 2017”

Chiar dacă nu a avut prea mult noroc în ultimele două curse, Sebastian Vettel este în continuare încrezător în șansele sale de a aduce primul titlul la Ferrari din 2007 încoace.

După ce a abandonat în Marele Premiu al Germaniei, Vettel a pierdut și victoria în Budapesta, chiar dacă a avut cea mai rapidă mașină în condiții de vreme normale. Din cauza ploii de sâmbătă, Vettel a luat startul de pe locul al patrulea din grilă. Oprirea la boxe nefastă l-a încurcat și mai mult astfel că orice șansă de a se bate cu Hamilton pentru câștigarea cursei dispăruse.

În prezent, Vettel este la 24 de puncte în spatele lui Hamilton, chiar dacă în ultimele trei curse Ferrari au avut monopostul mai competitiv. Vettel este convins că update-urile pe care inginerii de la Maranello le vor aplica după vacanța de vară vor aduce un plus de performanță destul de mare pentru a-i permite să-l depășească pe Lewis Hamilton în clasament.

“În acest an, cel puțin până acum, pendulul se duce când încolo, când încoace. În acest caz, consistența e extrem de importantă. Nu am avut o cursă bună în Germania, dar asemenea lucruri se întâmplă. În comparație cu anul trecut, cred că atunci am pierdut campionatul pentru că nu am fost destul de rapizi mai ales în ultima parte a sezonului, lăsând la o parte abandonurile. Sper ca anul acesta să avem o mașină mai fiabilă și mai puternică. Sunt încrezător însă că vom avea mașina cea mai bună posibilă. Vom vedea. Ar trebui să fie o a doua parte de senzație a sezonului” – Sebastian Vettel.